Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Ethereum (ETH) netwerk problemen veroorzaak door deze ponzifraude?

Het Ethereum (ETH) netwerk kampt al langere tijd met congestieproblemen waardoor transactiekosten enorm zijn gestegen. Aangezien decentralized finance (DeFi) protocollen veelal op Ethereum zijn gebaseerd, wijzen de meesten naar de opkomende DeFi-sector als een oorzaak hiervan. Crypto Briefing vond echter een mogelijke andere oorzaak voor de problemen waar Ethereum mee kampt.

Het zou namelijk zomaar eens zo kunnen zijn dat het project Forsage hierachter zit. Forsage lijkt in veel opzichten op ponzifraude. Op de website promoot het zichzelf als “internationaal crowdfunding” platform. Crypto Briefing merkt echter op dat er verder helemaal geen projecten te vinden zijn waaraan het gewerkt heeft. Daarnaast kunnen er ook geen teamleden gevonden worden op de website. Het project “behoort tot de community,” zo valt er te lezen.

- Advertentie -

Als kers op de taart worden deelnemers dagelijkse uitbetalingen in ETH belooft. De rode vlaggen die op de Forsage website te vinden zijn maken het aannemelijk dat het project vrijwel zeker ponzifraude is. Maar hoe zorgt Forsage voor problemen op het Ethereum-netwerk?

Verschillende soorten transacties 

Het transactievolume begon in het tweede kwartaal flink toe te nemen. Het aantal gebruikers steeg zo hard dat het uiteindelijk meer gebruikers zag dan populaire gedecentraliseerde exchanges. Ook het aantal transacties ligt vele malen hoger dan op gedecentraliseerde exchanges.

Terwijl de transactiekosten op Ethereum de afgelopen periode flink gestegen zijn, kost het verzenden van een simpele transactie tussen twee wallets nog steeds weinig. Het bedrag dat verzonden wordt, bepaalt niet hoe hoog de transactiekosten uiteindelijk zijn. Dat wordt namelijk onder andere bepaald door de activiteiten op het netwerk. Het zijn interacties met smart contracts die het meeste gas kosten aangezien deze het meest computerintensief zijn.

Tussen interacties met smart contracts bestaan ook weer verschillende soorten methoden. Forsage gebruikt de “buyNewLevel” en “registrationExt.” methodes. De eerste methode kost 150.000 gas per transactie en wordt ook gebruikt door veel andere DeFi-protocollen. registrationExt. kost echter vier keer zoveel.

Dit laatste type transactie wordt gebruikt binnen het smart contract van Forsage om een nieuw account aan te maken. Kortom, aangezien het bij Forsage waarschijnlijk om een piramidespel lijkt te gaan, kan je je dus voorstellen dat naarmate er meer gebruikers bijkomen, er steeds meer computerintensieve transacties moeten worden uitgevoerd.

Forsage wordt vergeleken met BitConnect, een ander piramidespel dat uiteindelijk naar de grond is gestort met veel financiële schade tot gevolg. Forsage gaat hoogstwaarschijnlijk hetzelfde lot tegemoet. Maar tot die tijd zal het project waarschijnlijk voor steeds meer problemen gaan zorgen op het Ethereum-netwerk.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.178,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.175,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.208,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.261,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.338,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.178,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.175,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.208,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.261,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.338,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...