Kevin Schijven Kevin Schijven
02/06/2021 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2021 18:01

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin geeft toe dat Ethereum 2.0 langer duurt dan hij had verwacht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin geeft toe dat Ethereum 2.0 langer duurt dan hij had verwacht

Foto: leksiv/Shutterstock

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum (ETH), sprak onlangs over de routekaart naar Ethereum 2.0 tijdens de Virtual Fintech Forum in Hong Kong.

Ethereum is momenteel bezig met een grootste overstap. Het blockchain-netwerk gaat van een proof-of-work (PoW) protocol overstappen naar een proof-of-stake (PoS) protocol. Dat moet het netwerk sneller, veiliger en zuiniger maken, maar Buterin geeft toe dat het allemaal langer duurt dan hij zelf ook had gedacht:

 “In het begin dacht ik dat we een blockchain in drie maanden zouden kunnen doen, maar we kwamen erachter dat het 18 maanden duurt om af te krijgen. We dachten dat het een jaar zou duren om proof-of-stake te doen, maar het duurt eigenlijk zes jaar.

Als je iets complex doet waarvan je denkt dat het een tijdje zal duren, zal het waarschijnlijk nog veel langer duren. Het is iets dat veel mensen je zullen vertellen, maar als je zelf geen project hebt gedaan, geloof je het misschien niet – maar het is echt zo.”

Buterin geeft daarnaast toe dat niet zozeer technische problemen een obstakel waren, maar vooral de interne problemen in het team:

 “Een van de grootste problemen met ons project, zijn niet de technische problemen, maar de problemen met mensen. Ethereum bevindt zich nu in een betere economische positie, maar het heeft ons vijf jaar gekost om te komen waar we nu zijn. We hebben in deze vijf jaar veel interne teamconflicten gehad. Als je een team bouwt, is het belangrijk om te weten met wie je samenwerkt.”

Is dat een uithaal naar Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson? Hoskinson werd jaren geleden uit het team van Ethereum gezet. Het Ethereum 2.0 netwerk lanceerde eind vorig jaar met de Beacon Chain. Op een gegeven moment zal ‘the merge’ of fusie plaatsvinden tussen het huidige Ethereum netwerk en het nieuwe.

Het ziet er echter inmiddels naar uit dat dit wellicht pas volgend jaar zal zijn. In de tussentijd zullen layer-2 schalingsoplossingen als Optimism en EIP-1559 deze zomer het netwerk moeten verbeteren om met de enorme drukte om te gaan. Gisteren kwam naar buiten dat het Ethereum 2.0 depositocontract onderhand meer dan 5 miljoen ETH bevat ter waarde van zo’n $14 biljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie