Timo Bult Timo Bult
22/05/2019 18:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2019 18:15

Ethereum (ETH) prijs stijgt sinds lancering testnet Ethereum 2.0, ook sentiment steeds positiever

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) prijs stijgt sinds lancering testnet Ethereum 2.0, ook sentiment steeds positiever

Foto: leksiv/Shutterstock

Sinds de lancering van het testnet van Ethereum 2.0 is de prijs van ethereum (ETH) flink gestegen. Op de testversie van de nieuwe blockchain van Ethereum worden een aantal nieuwe functies getest zoals “staking“, waarmee wordt afgestapt van het proof-of-work-protocol.
Al een aantal jaren wordt er aan Ethereum 2.0 gewerkt. De nieuwe versie zou onder andere de efficiëntie van het netwerk moeten verbeteren. Daarnaast krijgen zogenaamde validators de kans om een passief inkomen te genereren door het staken van ETH. Door 3,2 ETH in een specifieke wallet te bewaren kunnen gebruikers zo’n validator worden.
Miners zijn nu nog een belangrijk onderdeel van de Ethereum-blockchain dankzij het proof-of-work-protocol (PoW). Door energie in ingewikkelde wiskundige berekeningen te stoppen, zorgen zij ervoor dat transacties gevalideerd worden zodat deze aan de blockchain toegevoegd kunnen worden. Door het proof-of-stake-protocol (PoS) toe te passen zullen de miners niet meer nodig zijn aangezien de validators deze taak dan op zich nemen. Doordat daarvoor geen berekeningen meer nodig zijn is er onder andere minder energie nodig om het netwerk te kunnen runnen.
Ook “shards” zijn een belangrijk onderdeel van Ethereum 2.0. Volgens mede-oprichter Preston van Loon zijn dit “individuele chains die smart contracts en transacties beheren”. Uiteindelijk beheert de kern-chain deze individuele shards weer waardoor het onder andere mogelijk is om transacties parallel te verwerken. Dit zal de snelheid van een transactie vergroten.
De testversie is fase 0 in de ontwikkeling van het nieuwe systeem. In deze fase zijn er bijvoorbeeld nog geen smart contracts. Deze zullen volgens van Loon in fase 2 worden toegevoegd aan de testversie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Sentiment steeds positiever

De waarde van ethereum steeg aanzienlijk sinds de lancering van de testversie op 7 mei. Op die dag was ethereum ongeveer $170 waard terwijl het vandaag zo rond de $250 schommelt.
Daarbij wordt het sentiment rondom ethereum steeds positiever. Een speciale tool van Enroyd meet dit sentiment op basis van nieuwsartikelen. Het kijkt naar de toon van een artikel, dus of het artikel in een negatieve of positieve toon over ethereum spreekt.
Zo was de sentiment-score voor ethereum in januari nog 0,157, wat inhoudt dat het sentiment vooral negatief was. De afgelopen maanden steeg deze score echter tot 0,179 waarmee het in het neutrale gebied komt. De trend van de afgelopen maanden is echter omhoog, en dus is de verwachting dat het sentiment als gevolg van goede nieuwsberichten zal blijven stijgen.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie