Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Samsung gaat blockchain en crypto-functies uitrollen op budget Galaxy smartphones

Samsung is van plan om cryptocurrency– en blockchain-functies op meer smartphones uit de Galaxy reeks uit te rollen. Dit blijkt uit een persbericht van Samsung dat gisteren werd gepubliceerd op de website van Business Korea. Zoals we halverwege maart al berichtten onthulde Samsung al eerder een cryptocurrency-wallet genaamd Samsung Pay voor haar Galaxy S10-telefoons. Nu blijkt dat de Zuid-Koreaanse electronica gigant die functionaliteit op meer telefoons uit dezelfde serie gaat uitbrengen.

Chae Won-cheol, senior managing director of Product Strategy bij Samsung, laat het volgende weten in het persbericht:

We gaan de drempel verlagen voor nieuwe ervaringen door geleidelijk de blockchain functionaliteit uit te rollen naar andere Galaxy modellen. Daarnaast zullen we onze diensten ook uitbreiden buiten Korea, de Verenigde Staten en Canada.

- Advertentie -

Het officiële bericht wekt de suggestie dat ook de functies zoals digitale ondertekening en ondersteuning voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) toegevoegd zullen worden bij de Galaxy telefoons, buiten de S10.

Naar verluidt gaat Samsung samenwerken met telecommaatschappijen zoals KT en SK Telecom om onder andere een op blockchain gebaseerde tool voor identiteitsverificatie te ontwikkelen.

Samsung is de afgelopen maanden opvallend actief met blockchain-ontwikkelingen. Zo is het bedrijf naar verluidt bezig met een eigen blockchain-netwerk dat is gebaseerd op de Ethereum blockchain. Het gerucht gaat dat Samsung een eigen token, Samsung Coin, wilt gaan gebruiken.

Ook buiten de eigen onderneming is Samsung bezig met blockchain. Zo bleek eind vorige maand dat Samsung maar liefst $2,9 miljoen heeft geïnvesteerd in cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.231,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.048,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.068,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.096,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.131,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.048,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.068,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.096,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.131,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.231,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...