Kevin Schijven Kevin Schijven
25/04/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2019 09:50

Samsung investeert $2,9 miljoen in cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger

Nieuws
samsung_investeert_2.9_miljoen_dollar_in_cryptocurrency_wallet_ontwikkelaar_ledger

De Zuid-Koreaanse technologie-gigant Samsung heeft $2,9 miljoen geïnvesteerd in cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger. Dat heeft Eric Larchevêque, mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Ledger, bevestigd op Twitter op 24 april.


Ledger is een Franse startup opgericht in 2014 die hardware cryptocurrency wallets ontwikkelt. Ledgers populairste product is de Ledger Nano S, een hardware wallet waarmee men 23 verschillende cryptocurrencies kan opslaan, waaronder bitcoin (BTC), ripple (XRP), litecoin (LTC) en ethereum (ETH).
De Ledger Nano S lijkt op een flashdrive en kost zo’n $67, oftewel €59. In januari bracht Ledger de Nano X uit, een verbeterde versie met een groter scherm en bluetooth-ondersteuning. In maart kondigde Ledger aan dat de Nano S de eerste en enige gecertificeerde hardware wallet op de markt is.


Het Franse zakenmagazine Capital meldt dat de investering de waarde van Ledger naar ongeveer $290 miljoen tilt. Het bedrijf ontving $7 miljoen in een Series A financieringsronde in 2017 en $75 miljoen in een Series B financieringsronde in 2018.
Naar verluidt is Samsung bezig met het ontwikkelen van een eigen blockchain en is het bedrijf eventueel van plan een eigen cryptocurrency uit te brengen: de Samsung Coin. Dat liet een anonieme bron op 24 april weten.
Twee maanden geleden onthulde Samsung de nieuwe Galaxy S10 telefoons. De telefoons worden geleverd met Samsung Knox en Samsung Pay waarmee het ook mogelijk is om wallet keys op te slaan.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement