Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Samsung onthult blockchain en cryptocurrency wallet voor Galaxy S10 telefoons

Samsung heeft de cryptocurrency-wallet van de nieuwe Galaxy S10-telefoons onthuld, genaamd Samsung Pay, zo meldt de Zuid-Koreaanse mediasite Donga op 8 maart.

De nieuwe Samsung Galaxy S10-smartphones werden op 20 februari voor het eerst onthuld. Hoewel er al eerder geruchten waren dat de nieuwe toestellen cryptocurrency zouden ondersteunen was het nog niet duidelijk op welke manier.

- Advertentie -

Op 20 februari werd het bekend dat de smartphones geleverd worden met Samsung Knox, een functie waarmee gebruikers hun private keys kunnen opslaan. Een week later werd tijdens de Mobile World Congress bekend gemaakt dat de S10-toestellen vier tokens zouden ondersteunen.

Dat waren bitcoin (BTC), ethereum (ETH), COSMEE (COSM) en enjin (ENJ). Echter volgens Donga is tijdens de onthulling van Samsung Pay geen bitcoin te zien. De Samsung blockchain-wallet zou alleen ondersteuning bieden voor ether en andere ERC-20 tokens.

De nieuwe toestellen zullen initieel vier gedecentraliseerde applicaties (dApps) ondersteunen: COSMEE, enjin, CryptoKitties en CoinDuck. COSMEE is een dApp voor de cosmetische- en schoonheidsindustrie waarmee gebruikers COSM-tokens kunnen verdienen en uitgeven.

Enjin is een gaming-gerelateerde cryptocurrency. De Enjin Wallet kan ERC-20 tokens versturen en ontvangen alsmede ERC-1155 crypto game assets. De prijs van de enjoin coin schoot met ruim 550% omhoog na de aankondiging van de samenwerking met Samsung.

CryptoKitties is een van de eerst spellen die draait op blockchain-technologie. Het project heeft al meer dan $28 miljoen opgebracht. Coinduck is een dApp die het mogelijk maakt om betalingen te doen bij ondernemers met behulp van een QR-code. Het ondersteunt momenteel alleen ethereum.

Eind januari werd al gespeculeerd dat de S10-telefoons Samsung Pay zullen gebruiken. Of en wanneer bitcoin ondersteund zal worden is momenteel nog onbekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.417,52 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.309,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.358,29 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.374,03 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.374,86 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...