Kevin Schijven Kevin Schijven
12/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2019 06:00

Samsung onthult blockchain en cryptocurrency wallet voor Galaxy S10 telefoons

icon-altcoins
Altcoin nieuws
samsung_onthult_blockchain_en_cryptocurrency_wallet_voor_galaxy_S10_telefoons

Samsung heeft de cryptocurrency-wallet van de nieuwe Galaxy S10-telefoons onthuld, genaamd Samsung Pay, zo meldt de Zuid-Koreaanse mediasite Donga op 8 maart.
De nieuwe Samsung Galaxy S10-smartphones werden op 20 februari voor het eerst onthuld. Hoewel er al eerder geruchten waren dat de nieuwe toestellen cryptocurrency zouden ondersteunen was het nog niet duidelijk op welke manier.
Op 20 februari werd het bekend dat de smartphones geleverd worden met Samsung Knox, een functie waarmee gebruikers hun private keys kunnen opslaan. Een week later werd tijdens de Mobile World Congress bekend gemaakt dat de S10-toestellen vier tokens zouden ondersteunen.
Dat waren bitcoin (BTC), ethereum (ETH), COSMEE (COSM) en enjin (ENJ). Echter volgens Donga is tijdens de onthulling van Samsung Pay geen bitcoin te zien. De Samsung blockchain-wallet zou alleen ondersteuning bieden voor ether en andere ERC-20 tokens.
De nieuwe toestellen zullen initieel vier gedecentraliseerde applicaties (dApps) ondersteunen: COSMEE, enjin, CryptoKitties en CoinDuck. COSMEE is een dApp voor de cosmetische- en schoonheidsindustrie waarmee gebruikers COSM-tokens kunnen verdienen en uitgeven.
Enjin is een gaming-gerelateerde cryptocurrency. De Enjin Wallet kan ERC-20 tokens versturen en ontvangen alsmede ERC-1155 crypto game assets. De prijs van de enjoin coin schoot met ruim 550% omhoog na de aankondiging van de samenwerking met Samsung.
CryptoKitties is een van de eerst spellen die draait op blockchain-technologie. Het project heeft al meer dan $28 miljoen opgebracht. Coinduck is een dApp die het mogelijk maakt om betalingen te doen bij ondernemers met behulp van een QR-code. Het ondersteunt momenteel alleen ethereum.
Eind januari werd al gespeculeerd dat de S10-telefoons Samsung Pay zullen gebruiken. Of en wanneer bitcoin ondersteund zal worden is momenteel nog onbekend.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie