Rico Engelbarts
25/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2019 10:45

Gelekte foto’s Samsung Galaxy S10 onthullen geïntegreerde cryptocurrency wallet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
gelekte_fotos_samsung_galaxy_s10_onthullen_geintegreerde_cryptocurrency_wallet

Al langere tijd gaan er geruchten rond dat Samsung een cold storage crypto wallet in haar nieuwste telefoon zal integreren. Samsung deed de geruchten eerder nog af als “pure speculatie”, maar gelekte foto’s van de Galaxy 10 laten toch echt een crypto wallet app zien.
Al sinds december vorig jaar gaan de geruchten van een geïntegreerde wallet rond. SamMobile publiceerde in die maand een artikel waarin het beweerde dat Samsung een cold storage wallet in haar nieuwste telefoon gaat integreren. Daarnaast heeft de telefoonfabrikant meerdere patenten in de EU aangevraagd.
Het bedrijf vroeg drie patenten aan: ‘Blockchain KeyStore’, ‘Blockchain Core’ en ‘Blockchain key box’. De fabrikant liet verder niet weten waarom of waarvoor het de patenten aanvroeg. Uit de gelekte foto’s blijkt echter dat onder andere Blockchain KeyStore terug te vinden is op de nieuwste telefoon:


In de crypto wallet applicatie valt te lezen dat het “een veilige en handige plek voor jouw cryptocurrency” is. SamMobile, dat ook achter deze foto’s zit, claimt dat de wallet in eerste instantie alleen Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash zal ondersteunen. Verder is te zien dat ook Blockchain Keystore terug te vinden is binnen de applicatie. Hierin zou je naar verluidt je private keys makkelijk en veilig op kunnen slaan.
Meerdere telefoonfabrikanten lanceren de laatste tijd blockchain-aangedreven telefoons, of telefoons met ingebouwde wallets. Zo lanceerde HTC de Exodus 1, en Sirin de Finney. Dit zijn positieve ontwikkelingen voor zowel cryptocurrency als blockchain aangezien steeds meer mensen makkelijker toegang krijgen tot de opkomende technologie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie