Home Nieuws Wallets en Exchanges Hoe Samsung Pay cryptocurrency-gebruik radicaal kan veranderen

Hoe Samsung Pay cryptocurrency-gebruik radicaal kan veranderen

Volgens The Korea Herald, een mainstream mediaplatform in Zuid-Korea, kan Samsung eventueel cryptocurrency-betalingen gaan ondersteunen met Samsung Pay. Het zou zo nog makkelijker worden om met crypto in winkels te betalen. Daarnaast kan het opslaan van crypto in een wallet op je telefoon ook nog eens veiliger zijn dan velen denken.

Eerder deze maand kwamen er geruchten naar buiten dat Samsung een crypto-wallet op haar nieuwste telefoon gaat integreren. En aangezien de kans bestaat dat deze geruchten waar zijn, bestaat er volgens The Korea Herald een kans dat Samsung eventueel deze wallet kan integreren met Samsung Pay.

- Advertentie -

Samsung Pay is het platform waarmee met een Samsung-telefoon in winkels betaalt kan worden. In Zuid-Korea heeft het platform meer dan 10 miljoen gebruikers en is daarmee een van de grootste mobiele betalingsplatforms van het land.

Als Samsung besluit de wallet en Samsung Pay met elkaar te integreren, dan zou dit ver strekkende gevolgen hebben op het gebruik van crypto. Veel meer mensen zouden met gemak crypto kunnen gebruiken als dagelijks betaalmiddel.

Daarnaast beweert Samsung Insights dat telefoons doorgaans veel veiliger zijn om crypto’s op te bewaren dan PC’s vanwege het gebruik van een Trusted Execution Environment, ook wel TEE genoemd. Op een normale PC worden private keys en wallet-adressen op hetzelfde geheugen opgeslagen als het besturingssysteem. Een hacker zou er daarom gemakkelijk bij kunnen komen.

Echter legt Joel Snyder van Samsung Insights uit:

Als een wallet de private keys opslaat op normaal permanent geheugen (zoals een harde schijf of SSD), op een standaard Windows-pc of op een smartphone, kan een beetje malware er gemakkelijk toegang tot krijgen. Als die private keys zich in de TEE bevinden en alleen toegankelijk zijn via een vertrouwd persoon, kan de malware de keys niet rechtstreeks te pakken krijgen.

Op dit moment is het nog niet zeker of Samsung überhaupt een crypto-wallet in haar nieuwste telefoon gaat integreren. Het lijkt er echter sterk op dat dit gaat gebeuren. De integratie met Samsung Pay zou vervolgens een enorme impact kunnen hebben op de crypto-industrie. Het is op dit moment nog afwachten wat Samsung precies gaat doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.199,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.266,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.268,35 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.268,82 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.