Rico Engelbarts
30/01/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2019 06:00

Hoe Samsung Pay cryptocurrency-gebruik radicaal kan veranderen

Nieuws
hoe_samsung_pay_cryptocurrency-gebruik_radicaal_kan_veranderen

Volgens The Korea Herald, een mainstream mediaplatform in Zuid-Korea, kan Samsung eventueel cryptocurrency-betalingen gaan ondersteunen met Samsung Pay. Het zou zo nog makkelijker worden om met crypto in winkels te betalen. Daarnaast kan het opslaan van crypto in een wallet op je telefoon ook nog eens veiliger zijn dan velen denken.
Eerder deze maand kwamen er geruchten naar buiten dat Samsung een crypto-wallet op haar nieuwste telefoon gaat integreren. En aangezien de kans bestaat dat deze geruchten waar zijn, bestaat er volgens The Korea Herald een kans dat Samsung eventueel deze wallet kan integreren met Samsung Pay.
Samsung Pay is het platform waarmee met een Samsung-telefoon in winkels betaalt kan worden. In Zuid-Korea heeft het platform meer dan 10 miljoen gebruikers en is daarmee een van de grootste mobiele betalingsplatforms van het land.
Als Samsung besluit de wallet en Samsung Pay met elkaar te integreren, dan zou dit ver strekkende gevolgen hebben op het gebruik van crypto. Veel meer mensen zouden met gemak crypto kunnen gebruiken als dagelijks betaalmiddel.
Daarnaast beweert Samsung Insights dat telefoons doorgaans veel veiliger zijn om crypto’s op te bewaren dan PC’s vanwege het gebruik van een Trusted Execution Environment, ook wel TEE genoemd. Op een normale PC worden private keys en wallet-adressen op hetzelfde geheugen opgeslagen als het besturingssysteem. Een hacker zou er daarom gemakkelijk bij kunnen komen.
Echter legt Joel Snyder van Samsung Insights uit:

Als een wallet de private keys opslaat op normaal permanent geheugen (zoals een harde schijf of SSD), op een standaard Windows-pc of op een smartphone, kan een beetje malware er gemakkelijk toegang tot krijgen. Als die private keys zich in de TEE bevinden en alleen toegankelijk zijn via een vertrouwd persoon, kan de malware de keys niet rechtstreeks te pakken krijgen.

Op dit moment is het nog niet zeker of Samsung überhaupt een crypto-wallet in haar nieuwste telefoon gaat integreren. Het lijkt er echter sterk op dat dit gaat gebeuren. De integratie met Samsung Pay zou vervolgens een enorme impact kunnen hebben op de crypto-industrie. Het is op dit moment nog afwachten wat Samsung precies gaat doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement