Rico Engelbarts
07/01/2019 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2019 17:36

De Ledger Nano X: hardware wallet beheren met je smartphone via bluetooth!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Ruslan Ivantsov/Shutterstock

Tijdens de Consumer Electronics Show op 6 januari in Las Vegas, kondigde Ledger haar nieuwe hardware wallet aan. De Ledger Nano X, een geüpgradede versie van de Ledger Nano S. Zo heeft de nieuwe wallet bluetooth-ondersteuning, een groter scherm en een ingebouwde batterij.
Tijdens de aankondiging ging Ledger dieper in op de verbeteringen. In totaal zijn er vijf verbeteringen ten opzichte van de Nano S:

  • Een groter OLED-scherm
  • Bluetooth LE-ondersteuning
  • Knoppen zitten nu aan de voorzijde van het apparaat
  • Meer opslagruimte voor apps
  • Oplaadbare batterij

Ondanks de bluetooth-ondersteuning is de wallet nog steeds via USB te gebruiken. Echter kan de gebruiker de wallet management app van Ledger, Ledger Live, nu overal gebruiken op zijn of haar telefoon middels de bluetooth-verbinding. Het feit dat de wallet nu ook een ingebouwde batterij heeft, betekent dat het apparaat overal mee naartoe kan worden genomen. De Nano S kan namelijk alleen gebruikt worden wanneer het via USB verbonden is met een PC of powerbank.
Men kan zich afvragen of bluetooth voor meer kwetsbaarheden zorgt. Éric Larchevêque, CEO van Ledger, zei daarover het volgende:

De Nano X werkt met de veronderstelling dat de Bluetooth-verbinding in gevaar is. De toevoeging van BLE heeft geen invloed op het beveiligingsmodel. Transacties moeten altijd fysiek worden geverifieerd op het apparaat door beide knoppen in te drukken. Bovendien zijn het scherm en de knoppen op de Nano X direct verbonden met het Secure Element (single chip-architectuur), wat ook een verbetering is van het algemene beveiligingsontwerp.

De grotere opslag betekent dat er in principe meer apps geïnstalleerd kunnen worden. Voor elke cryptocurrency die een gebruiker op de wallet wil opslaan moet een app worden geïnstalleerd, en op de nieuwe Ledger X zouden meer dan 100 verschillende crypto’s opgeslagen kunnen worden. In de praktijk is dit echter niet het geval, zoals te zien is bij de Nano S. Daarvan claimt Ledger dat er 18 apps op kunnen worden geïnstalleerd, echter zijn dit er in de praktijk maar vier of vijf. Desalniettemin een flinke upgrade ten opzichte van de Nano S.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie