Gaat Samsung een eigen cryptocurrency uit brengen?

Gaat Samsung een eigen cryptocurrency uit brengen?

Samsung, de Zuid-Koreaanse technologie-gigant, zou bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen blockchain en is naar verluidt van plan een eigen cryptocurrency uit te brengen. Dat meldt een anonieme bron aan CoinDesk Korea op 24 april.

Volgens de anonieme bron is Samsung een blockchain mainnet aan het bouwen gebaseerd op Ethereum. Het project zou momenteel nog in een “interne experimentele” fase verkeren. Het is nog onduidelijk of het om een private of public blockchain gaat:

Momenteel denken we aan een private blockchain, hoewel dat nog niet is bevestigd. Het zou ook in de toekomst een openbare blockchain kunnen zijn, maar ik denk dat het een hybride vorm zal worden – dat wil zeggen, een combinatie van public en private blockchains.

Aldus de anonieme bron. Na de ontwikkeling van de blockchain zou Samsung eventueel van plan zijn om een eigen cryptocurrency uit te brengen, een zogenaamde “Samsung Coin.”

Advertentie

Als Samsung een publieke blockchain ontwikkelt dan kan dat betekenen dat de Samsung Coin verhandeld kan worden op cryptocurrency-exchanges zoals men dat met bitcoin (BTC) kan. De anonieme bron zegt het volgende erover:

We verwachten dat de Samsung Coin op de markt zal verschijnen, maar de richting is nog niet bepaald.

Eind februari onthulde Samsung de nieuwe Galaxy S10 smartphone series. Het werd toen bekend gemaakt dat de telefoons geleverd zouden worden met de Samsung Knox functie waarmee het mogelijk is om private cryptocurrency keys op te slaan.

Begin maart onthulde Samsung dat de S10-telefoons met een eigen cryptocurrency-wallet worden geleverd, genaamd Samsung Pay. Momenteel ondersteunt de wallet verschillende cryptocurrencies waaronder ether (ETH), Basic Attention Token (BAT), Enjin Coin (ENJ) en Binance Coin (BNB).

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.646,04 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€9.520,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.565,01 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€9.567,74 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.590,96 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.597,09 Kopen
Laatste nieuws