Kevin Schijven Kevin Schijven
14/07/2020 11:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2020 11:08

Ethereum (ETH) tokens (ERC-20) zijn nu meer waard dan Ethereum zelf

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) tokens (ERC-20) zijn nu meer waard dan Ethereum zelf

Foto: leksiv/Shutterstock

Alle ERC-20 tokens op Ethereum (ETH) zijn nu samen meer waard dan Ethereum’s eigen token. De totale marktkapitalisatie van alle ERC-20 tokens ligt op $33 miljard, terwijl de marktkapitalisatie van ether op $27 miljard staat. Dat meldt Camila Russo van The Defiant op 13 juli gebaseerd op gegevens van EtherScan:


De reden hiervoor is de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. Door de enorme groei van de DeFi-markt schieten de prijzen van DeFi tokens op Ethereum hard omhoog. Compound (COMP) alleen al is deze maand 145% omhooggeschoten in waarde en trekt andere DeFi tokens met zich mee.
Het gat tussen ether en niet-ether tokens op Ethereum is wellicht nog groter. Andere soorten tokens als ERC721, die spellen als ‘CryptoKitties’ en ‘Gods Unchained’ gebruiken, zijn namelijk niet meegeteld.
Vorige week kwam naar buiten dat meer dan $2 miljard in DeFi vastzit. Inmiddels toont data van DeFi Pulse dat dit bedrag alweer gestegen is naar $2,43 miljard op het moment van schrijven. Ook kwam onlangs naar buiten dat de marktdominantie van bitcoin (BTC) op zijn laagst staat sinds zomer 2019. Deze is een paar dagen later verder gezakt van 62,5% naar 62,3%.
Er wordt in de markt gesproken dat een zogenaamde ‘altcoin seizoen’ of ‘altseizoen’ wellicht is aangebroken. Echter kleuren de koersen van de meeste altcoins vandaag rood, waaronder de tokens die het onlangs zo goed deden. Zo zakt de koers van Cardano (ADA) vandaag met zo’n 6% en is het van de zesde plek verstoten qua grootste cryptocurrencies. Ook Chainlink (LINK) verliest zo’n 6% vandaag en valt daarmee weer buiten de top 10 en Tezos (XTZ) zakt met zelfs meer dan 7% vandaag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie