Kevin Schijven Kevin Schijven
12/07/2020 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2020 11:04

Bitcoin (BTC) marktdominantie zakt naar laagste punt van het afgelopen jaar terwijl DeFi explodeert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) marktdominantie zakt naar laagste punt in een jaar terwijl DeFi explodeert

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De marktdominantie van bitcoin (BTC), oftewel het marktaandeel van bitcoin qua marktkapitalisatie tegenover de rest van de cryptocurrency-markt, neemt steeds verder af.
De koers van bitcoin blijft zijwaarts bewegen en het lukt al enige tijd niet om uit de range tussen $9.000 en $9.500 te breken. Ook vandaag stootte BTC wederom tegen de weerstand van $9.300 aan en zakte weer iets.
Op het moment van schrijven staat de marktdominantie van bitcoin op 62,5%, het laagst sinds augustus 2019. Begin dit jaar lag deze nog tegen de 70% aan, maar dipte in maart en april toen ook alle koersen omlaag gingen door de coronacrisis.
Medio mei piekte de BTC-markdominantie weer even rond de 70%, maar sindsdien blijft deze gestaag afnemen. CryptoFibonacci, een populaire cryptoanalist op Twitter, meldt dat de BTC-dominantie een belangrijk samenvloeiingspunt benadert:


CryptoChartsJoe, tevens een populaire analist, verwacht dat we de 70% dominantie niet meer zullen, wellicht zelfs 65% niet meer:

Ik denk niet dat we ooit [de marktdominantie van] BTC boven 70% zullen zien, misschien niet eens 65%. Veel te veel opkomende altcoins, de concurrentie gaat naar een hoger niveau.

Verschillende altcoins presteren de laatste tijd beter dan bitcoin, en er wordt in de markt dan ook gespeculeerd of een nieuw “altcoin seizoen” om de hoek staat. De decentralized finance (DeFi) markt blijft hard stijgen. Onlangs bereikte de markt een recordbedrag van $2 miljard dat in DeFi vastzit, inmiddels is dat, volgens data van DeFi Pulse, alweer gestegen naar $2,29 miljard in minder dan een week.
Het relatief nieuwe Compound (COMP) heeft de DeFi-markt een nieuwe kickstart gegeven. Deze begon half juni enorm te stijgen en trok ook andere DeFi tokens met zich mee. Inmiddels zit bijna $700 miljoen vast in Compound.
De grootste stijgers vandaag zijn dan ook voornamelijk DeFi tokens. Aava (LEND) staat 18 in de plus en InstaDApp (TVL) zelfs 31%. Zoals al te lezen was op Crypto Insiders doen ook altcoins als Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) en Tezos (XTZ), VeChain (VET) en Ontology (ONT) het goed vandaag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie