Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/10/2020 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2020 06:08

Ethereum (ETH) transactiekosten fors afgenomen, is dit het einde van DeFi?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) transactiekosten fors afgenomen, is dit het einde van DeFi?

Foto: leksiv/Shutterstock

De afgelopen drie weken daalden de transactiekosten voor een ethereum (ETH) transactie met 85%. Afgelopen maand bereikte de transactie fee van ethereum nog een record van bijna $12 per transactie. Voor veel investeerders en ethereum gebruikers was dit een groot probleem, in tegenstelling tot de miners die in deze periode een maximale winst behaalden. In de maand september is er ruim $166 miljoen dollar verdiend door miners.
Echter lijkt alles weer redelijk normaal te worden volgens data van Glassnode. Het totaal aantal ETH aan transactiekosten dat miners ontvingen daalde van 42.763 ETH op 17 september naar 5.898 op 4 oktober. Dat is een daling van ongeveer 86,2%.
De gemiddelde prijs van een ethereum transactie is ongeveer net zo hard gedaald. De piek was op 17 september, die dag betaalde je zo’n $11,62 per transactie. Gisteren betaalde je voor een ethereum transactie ongeveer $2,10.
De transactieprijs is niet het enige wat daalde de afgelopen weken, het totaal aantal transacties op de ethereum blockchain nam ook sterk af, ongeveer 29,2%. Het totaal aantal transacties op de blockchain was gisteren ongeveer 935.000 in de piek op 17 september was dat 1,32 miljoen.
De waarde van de transacties is ook gedaald maar dit totaal percentage was aanzienlijk groter. Op 17 september ging het om 6,5 miljoen ETH, op 4 oktober was dat 1,7 miljoen. Dat is een daling van 74%.
De stijgende populariteit en de hoogte van fees zijn grotendeels te danken aan de decentralized finance (DeFi) industrie die in korte tijd veel aandacht naar zich toe trok. Platforms als Uniswap, Curve en Aave trokken de aandacht van investeerders die op zoek waren naar een waarde opslag met rente als tegenprestatie. Ethereum daarentegen kon niet opboksen tegen de forse toename in transacties. Per block kan ethereum maar 10 tot 14 transacties per seconde verwerken. Dit had als gevolg dat er een competitie ontstond waarin investeerders onderling tegen elkaar opboden om zo snel mogelijk hun transactie verwerkt te krijgen.
Inmiddels neemt de hype rondom DeFi projecten wat af, de meeste DeFi coins noteren rode cijfers. Uniswap daalde afgelopen week zo’n 27,6 procent, Yearn Finance verloor bijna de helft van zijn waarde, ongeveer 41,2%. UMA verloor 28,5%.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie