Kevin Schijven Kevin Schijven
05/10/2020 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2020 11:29

Binance DeFi Index zakt met meer dan 50% een maand na lancering, is dit een slecht voorteken voor DeFi?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance DeFi Index zakt met meer dan 50% een maand na lancering, is dit een slecht voorteken voor DeFi?

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Het mag duidelijk zijn dat de decentralized finance (DeFi) markt hét onderwerp van gesprek is in de cryptocurrency-sector in 2020. De omvang van deze markt is afgelopen zomer enorm hard toegenomen, maar dat betekent niet dat alle DeFi producten op de markt ook een succes zijn.
De waarde van een grote hoeveelheid DeFi tokens is in september zwaar gedaald. Dat is duidelijk te zien aan de DeFi Composite Index (DEFIUSDT) van de grote cryptocurrency-exchange Binance. Binance wil een graantje meepikken van de DeFi sector en lanceerde eind augustus een aantal producten als de Binance Smart Chain, Liquid Swap, Innovation Zone, een fonds van $100 miljoen, en ook de Composite DeFi Index.
Deze index volgt de prijzen van een mandje van DeFI tokens die genoteerd staan op de Binance beurs. Dat zijn Band Protocol (BAND), Compound (COMP), Kava.io (KAVA), Kyber Network (KNC), Aave (LEND), Chainlink (LINK), Maker (MKR), Synthetic Network Token (SNX), Swipe (SXP), en 0x (ZRX).
De index lanceerde eind augustus en was, volgens gegevens van CoinGecko, begin september nog ongeveer $1.060 waard. Op 5 oktober staat de waarde van dit futurescontract nog maar op ongeveer $510. Dat is een daling van meer dan 50% in een maand. Dat betekent dat de gemiddelde waarde van een groot aantal van de populairste DeFi tokens ook met 50% is gedaald.
Daar komt bij dat in het bovenstaande lijstje enkele grote DeFi tokens missen die juist het hardst zijn gedaald de afgelopen tijd. Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat de waarde van de SUSHI token van het SushiSwap protocol met bijna 100% omlaag is en nu voor het eerst onder de 1$ staat.
Toch lijkt de hype omtrent de DeFi markt nog niet ten einde te zijn. Het totale bedrag dat vergrendeld zit in DeFi projecten (TVL) neemt volgens DeFi Pulse nog steeds toe. En dat is ondanks dat de prijzen van de onderliggende tokens gezakt is, waar deze waarde aan gebonden is. Vooral Uniswap deed het erg goed in september. Het maandelijkse volume van dit platform steeg onlangs nog het grote Coinbase voorbij.
Vorige week zei Binance CEO Changpeng Zhao dat DeFi wellicht een bedreiging is voor zijn beurs en dat hij ervoor openstaat om aanpassingen te maken om relevant te blijven.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie