Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin exchange Binance stapt DeFI-markt in en gaat concurreren met Uniswap met lancering van AMM pool

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, wil een graantje meepikken van de momenteel exploderende decentralized finance (DeFi) markt.

Binance lanceert een zogeheten automated market maker (AMM) genaamd Binance Liquid Swap en gaat hiermee de concurrentie aan met het populaire Uniswap.

- Advertentie -

Het is de eerste gecentraliseerde AMM pool op de markt. Net als op Uniswap zijn er verschillende liquidity pools voor instant token swaps (ruilen) en kunnen gebruikers rente verdienen alsmede een deel van de transactiekosten. Binance Liquid Swap wordt geïntegreerd direct met de Binance exchange.

Het platform lanceert eerst in eerste instantie met drie pools voor de volgende handelsparen: USDT/BUSD, BUSD/DAI en USDT/DAI. Binance meldt dat het prijsmodel van AMM voor “stabielere prijzen en lagere kosten” zal zorgen in vergelijking met het orderboekmodel. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zegt:

We hopen de groei van de DeFi-marktplaats te bevorderen en onze gebruikers meer verdienvermogen en gemakkelijkere liquiditeit te bieden via een gecentraliseerde AMM-pool met de geloofwaardigheid, veiligheid en beveiliging die Binance biedt.

Het is niet de eerste stap die Binance neemt om met de DeFi-markt mee te doen. Gisteren kondigde het bedrijf nog de lancering van een nieuwe blockchain aan met de naam Binance Smart Chain. Hiermee gaat Binance de concurrentie met Ethereum (ETH) aan, waar de meeste DeFi-projecten momenteel op draaien.

Uniswap haalde onlangs het dagelijkse handelsvolume in van Coinbase Pro. Gisteren kwam naar buiten dat Uniswap zelfs een dagelijks volume van meer dan $1 miljard had bereikt. Ook staat Uniswap nu bovenaan op DeFi Pulse met meer dan $1,7 miljard aan tokens vergrendeld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.979,15 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.979,15 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...