Kevin Schijven Kevin Schijven
04/09/2020 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2020 14:45

Bitcoin exchange Binance stapt DeFI-markt in en gaat concurreren met Uniswap met lancering van AMM pool

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Binance stapt DeFI-markt in en gaat concurreren met Uniswap met lancering van AMM pool

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, wil een graantje meepikken van de momenteel exploderende decentralized finance (DeFi) markt.
Binance lanceert een zogeheten automated market maker (AMM) genaamd Binance Liquid Swap en gaat hiermee de concurrentie aan met het populaire Uniswap.


Het is de eerste gecentraliseerde AMM pool op de markt. Net als op Uniswap zijn er verschillende liquidity pools voor instant token swaps (ruilen) en kunnen gebruikers rente verdienen alsmede een deel van de transactiekosten. Binance Liquid Swap wordt geïntegreerd direct met de Binance exchange.
Het platform lanceert eerst in eerste instantie met drie pools voor de volgende handelsparen: USDT/BUSD, BUSD/DAI en USDT/DAI. Binance meldt dat het prijsmodel van AMM voor “stabielere prijzen en lagere kosten” zal zorgen in vergelijking met het orderboekmodel. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zegt:

We hopen de groei van de DeFi-marktplaats te bevorderen en onze gebruikers meer verdienvermogen en gemakkelijkere liquiditeit te bieden via een gecentraliseerde AMM-pool met de geloofwaardigheid, veiligheid en beveiliging die Binance biedt.

Het is niet de eerste stap die Binance neemt om met de DeFi-markt mee te doen. Gisteren kondigde het bedrijf nog de lancering van een nieuwe blockchain aan met de naam Binance Smart Chain. Hiermee gaat Binance de concurrentie met Ethereum (ETH) aan, waar de meeste DeFi-projecten momenteel op draaien.
Uniswap haalde onlangs het dagelijkse handelsvolume in van Coinbase Pro. Gisteren kwam naar buiten dat Uniswap zelfs een dagelijks volume van meer dan $1 miljard had bereikt. Ook staat Uniswap nu bovenaan op DeFi Pulse met meer dan $1,7 miljard aan tokens vergrendeld.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie