Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
04/10/2020 10:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2020 10:09

Nu ook bitcoin (BTC) exchange Coinbase voorbijgestreefd door DeFi exchange Uniswap

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nu ook bitcoin (BTC) exchange Coinbase voorbijgestreefd door DeFi exchange Uniswap

Volgens de gegevens van Dune Analytics heeft de gedecentraliseerde exchange (DEX), Uniswap, in september $15,371 miljard aan volume verwerkt. Iets meer dan een maand geleden wist de DEX Coinbase Pro voorbij te streven, maar nu is het met $1,7 miljard aan volume meer ook Coinbase zelf voorbij. Aan het eind van september had Coinbase een volume 13,6 miljard.


De explosieve groei van het volume van Uniswap komt met name door twee zeer essentiële factoren. De aanzienlijke groei van DeFi en yiel farming van governance-tokens zorgden ervoor dat DeFi exchanges veel meer aandacht kregen. Ook dankzij de lancering van Uniswap’s eigen governance-token genaamd UNI zorgde ervoor dat de exchange veel meer investeerders op zijn platform mocht verwelkomen.
Sinds de ontwikkeling van DeFi en de rage eromheen is er altijd een discussie geweest of het nieuwste segment in het crypto-ecosysteem hier is om te blijven of simpelweg maar een trend is die vroeg of later doodbloedt. Nobelprijswinnaar Noubel Roubini vergeleek DeFi bijvoorbeeld met dit dode muziekgenre, terwijl dit bedrijf er nog altijd in gelooft en bezig is met het gebruik van DeFi te koppelen aan Visa.
Uniswap is ondanks de discussie niet meer weg te denken uit de DeFi markt. Het constant hoge volume van de exchange vind nog altijd plaats ondanks een aanzienlijke vertraging van de yield-farming en de token-rage van het bestuur, wat impliceert dat de opwaartse trend op de lange termijn duurzaam is.
Ook Dune Analytics merkte op dat de waarde van DeFi-tokens aan het dalen is en yield-farming niet meer zo explosief is. Toch blijven de analisten nog altijd positief over de ontwikkelingen rondom de markt.


Volgens Ethhub-oprichter Anthony Sassano maken de recente ontwikkelingen maar weer eens duidelijk waarom men niet mis kan zitten met investeringen in Ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie