Rico Engelbarts
25/09/2020 09:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2020 09:34

Dit is wat Nobelprijswinnaar Roubini te zeggen heeft over Decentralized Finance (DeFi)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is wat Nobelprijswinnaar Roubini te zeggen heeft over Decentralized Finance (DeFi)

Nobelprijswinnaar Noubel Roubini is niet te spreken over de Decentralized Finance (DeFi)-industrie. Hij beweert dat DeFi na een gigantische rally nu hard hapert zoals de hele hype rondom blockchain. Hij deelde zijn ongenoegen in een tweet en noemde de hype vaporwave.


Hiermee doelt Roubini waarschijnlijk naar de muziekstijl genaamd Vaporwave die in 2010 onstaan is als een grote grap, oftewel ‘meme,’ waarna het snel groeide en uit de hand liep. Maar niet veel later werd het als een ‘dode genre’ afgeschreven.
De laatste zeven dagen ging het niet bepaald goed met de DeFi-tokens op de markt. Ze presteren namelijk aanzienlijk slechter waarbij alleen Yearn.finance (YFI) al 29.28% gedaald is de laatste zeven dagen.
Net zoals Vaporwave loopt ook DeFi uit de hand met investeerders die investeren in een token genaamd MEME, dat nu op exchanges wordt verhandeld nadat ze via een Telegram groepschat zijn ge-airdropped. Erger zelfs, een groep DeFi-enthousiastelingen zou voor de grap een waardeloze coin willen ontwikkelen om vervolgens mensen erin te laten investeren en de token te dumpen zodat ze hun geld zouden verliezen.
Alex Saunders, CEO en oprichter van Nugget’s News was niet te spreken over de ideeën en wijst er nogmaals op dat dit soort acties gevolgen kunnen hebben voor velen:


Het zal misschien wel de eerste keer zijn dat Bitcoin (BTC) maximalisten het deels eens kunnen zijn met een uitspraak van Roubini wat betreft het ontkennen van een nieuwe rage voor Ethereum (ETH), het blockchain-platform waar de meeste DeFi-projecten op draaien.
DeFi blijft nog altijd een onbekende markt en er is nog altijd veel speculatie over. Zo stelt Winklevoss bijvoorbeeld dat DeFi niet hetzelfde is als de ICO-hype terwijl veel anderen hier het weer niet mee eens zijn. Daarnaast is het pas zo nieuw dat vele Yield farmers flauw benul hebben van de technische aspecten van DeFi en meer.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie