Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/09/2020 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2020 06:09

Bitoin (BTC) bull Cameron Winklevoss: DeFi is niet hetzelfde als de ICO hype

ICO’s
Bitoin (BTC) bull Cameron Winklevoss: DeFi is niet hetzelfde als de ICO hype

De helft van de Winklevoss tweeling, Cameron Winklevoss, is er van overtuigd dat de flinke hype rondom Decentralised Finance (DeFi) niet dezelfde hype als de hype die heerste rondom Initial Coin Offerings (ICO’s) in 2017.
Veel projecten binnen deze opkomende sector houden zich bezig met financiële dienstverlening zonder dat daar een gecentraliseerde autoriteit aan te pas komt. De afgelopen periode zijn er ook steeds meer startups gekomen die zich een weg willen banen in de DeFi wereld.
Een van de grootste projecten in de DeFi sector is de geautomatiseerde en gedecentraliseerde exchange Uniswap die onlangs nog met een eigen token kwam. De exchange valt in smaak bij gebruikers door de diensten die ze leveren en de recente airdrop die plaatsgevonden heeft.
Gebruikers van Uniswap kunnen binnen enkele seconden handelen op de exchange en ERC-20 omruilen voor andere digitale valuta. Voor ontwikkelaars is de exchange ook een uitkomst omdat je geen toestemming hoeft te vragen om je munt te registreren. Alle gebruikers van het platform kunnen de munten gelijk kopen en verkopen. Veel tokens die draaien op de ethereum blockchain zijn hierdoor gestegen naar nieuwe hoogtepunten.
De markt is een stuk volwassenere geworden in vergelijking met 2017 en 2018. Veel projecten die nu onderpresteren worden door investeerders en leden van de community op de vingers getikt. Zo ook bij het project SUSHI wat niet opleefde tegen de verwachtingen en de dupe was van slecht management. Dit was tijdens de ICO hype een stuk lastiger in te schatten, iedereen wilde slechts investeren in de volgende bitcoin (BTC).
Cameron Winklevoss liet op Twitter weten dat DeFi niet dezelfde hype is al die van ICO’s in 2017. Destijds werd er geld verdiend aan shitcoins waarvan de white papers werden geschreven in cafe’s. DeFi daarentegen bestaat en draait al, miljarden dollars worden verdiend met positieve rente. Dit is geen hypothese maar het echte werk.


Niet iedereen is echter zo positief over DeFi als Cameron Winklevoss, tegenstanders zeggen dat de DeFi hype wel hetzelfde is als die van ICO’s en dat DeFi een slechte invloed kan hebben op de industrie. Pas dus goed op wanneer je in een DeFi coin wil investeren. Doe goed onderzoek en weet zeker dat de onderliggende technologie en het team erachter te vertrouwen zijn!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie