Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

DeFi is een bedreiging voor cryptocurrency-exchanges als Binance, zegt CEO Changpeng Zhao

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, is deze maand de relatief nieuwe wereld van decentralized finance (DeFi) ingestapt. Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, spreekt hierover met crypto-nieuwssite Coindesk in een interview gepubliceerd op 29 september.

DeFi vs CeFi

CZ erkent dat dat er enige tegenstrijdigheid zit in het combineren van de gedecentraliseerde aard van de DeFi markt met de gecentraliseerde aard van zijn beurs. CZ geeft toe dat DeFi in de toekomst een dreiging kan vormen voor gecentraliseerde exchanges.

- Advertentie -

De DeFi markt groeide onlangs naar $11 miljard vergrendeld in waarde (TVL). Via decentralized exchanges (DEX) als Uniswap, pakt DeFi de laatste tijd een deel van het volume af dat normaliter naar beurzen als Coinbase en Binance zou gaan.

CZ meldt dat hij openstaat om zijn businessmodel aan te passen en die van DeFi over te nemen als dat nodig is om relevant te blijven. Hij meldt dat het doel van Binance altijd al het pushen van decentralisatie is geweest.

Binance Smart Chain

Binance lanceerde eerder deze maand de Binance Smart Chain (BSC), een nieuwe blockchain met een aantal kenmerken van Ethereum, zoals ondersteuning voor smart contracts dat nodig is voor DeFi projecten.

BSC is echter niet gedecentraliseerd. Het wordt bestuurd door 21 node beheerders die gekozen worden door Binance Coin (BNB) houders, terwijl Binance de grootste BNB houder is en daarmee veel zeggenschap over het platform behoudt.

CZ meldt dat het doel niet is om van BSC niet een “Ethereum killer” te maken, maar om een alternatief te bieden op de enorm stijgende transactiekosten op Ethereum. CZ geeft toe dat de mensen die meer waarde hechten aan decentralisatie waarschijnlijk bij Ethereum zullen blijven.

“Niemand klaagt bij Vitalik”

Binance heeft de afgelopen tijd vaker kritiek ontvangen voor het noteren van bepaalde DeFi tokens die vervolgens compleet instortte. Dat gebeurde onlangs weer. BakerySwap, weer een kloon van Uniswap, lanceerde onlangs op BSC. CZ tweette erover en zei dat het project voor nogal wat opschudding zorgt.

Kort daarna werd de tweet verwijderd omdat het project binnen een uur na lancering alweer was ingestort.

Er zijn waarschijnlijk meer projecten die mislukten op Ethereum, maar niemand klaagt bij Vitalik. Ik denk dat het tijd kost voordat mensen beseffen dat de projecten op de Binance Smart Chain niet door Binance beheerd worden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.260,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.288,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.324,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.331,70 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.334,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.288,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.260,20 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.324,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.331,70 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.334,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...