DeFi is een bedreiging voor cryptocurrency-exchanges als Binance, zegt CEO Changpeng Zhao

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, is deze maand de relatief nieuwe wereld van decentralized finance (DeFi) ingestapt. Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, spreekt hierover met crypto-nieuwssite Coindesk in een interview gepubliceerd op 29 september.

DeFi vs CeFi

CZ erkent dat dat er enige tegenstrijdigheid zit in het combineren van de gedecentraliseerde aard van de DeFi markt met de gecentraliseerde aard van zijn beurs. CZ geeft toe dat DeFi in de toekomst een dreiging kan vormen voor gecentraliseerde exchanges.

De DeFi markt groeide onlangs naar $11 miljard vergrendeld in waarde (TVL). Via decentralized exchanges (DEX) als Uniswap, pakt DeFi de laatste tijd een deel van het volume af dat normaliter naar beurzen als Coinbase en Binance zou gaan.

CZ meldt dat hij openstaat om zijn businessmodel aan te passen en die van DeFi over te nemen als dat nodig is om relevant te blijven. Hij meldt dat het doel van Binance altijd al het pushen van decentralisatie is geweest.

Binance Smart Chain

Binance lanceerde eerder deze maand de Binance Smart Chain (BSC), een nieuwe blockchain met een aantal kenmerken van Ethereum, zoals ondersteuning voor smart contracts dat nodig is voor DeFi projecten.

BSC is echter niet gedecentraliseerd. Het wordt bestuurd door 21 node beheerders die gekozen worden door Binance Coin (BNB) houders, terwijl Binance de grootste BNB houder is en daarmee veel zeggenschap over het platform behoudt.

CZ meldt dat het doel niet is om van BSC niet een “Ethereum killer” te maken, maar om een alternatief te bieden op de enorm stijgende transactiekosten op Ethereum. CZ geeft toe dat de mensen die meer waarde hechten aan decentralisatie waarschijnlijk bij Ethereum zullen blijven.

“Niemand klaagt bij Vitalik”

Binance heeft de afgelopen tijd vaker kritiek ontvangen voor het noteren van bepaalde DeFi tokens die vervolgens compleet instortte. Dat gebeurde onlangs weer. BakerySwap, weer een kloon van Uniswap, lanceerde onlangs op BSC. CZ tweette erover en zei dat het project voor nogal wat opschudding zorgt.

Kort daarna werd de tweet verwijderd omdat het project binnen een uur na lancering alweer was ingestort.

Er zijn waarschijnlijk meer projecten die mislukten op Ethereum, maar niemand klaagt bij Vitalik. Ik denk dat het tijd kost voordat mensen beseffen dat de projecten op de Binance Smart Chain niet door Binance beheerd worden.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.958,80 Kopen
1
Bitvavo
€27.472,50 Kopen
2
Litebit
€27.735,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
€27.750,60 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fonds van Grayscale ziet instroom van meer dan een miljard in een week, maar premium daalt

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het bitcoin (BTC) fonds van de grote cryptocurrency vermogensbeheerder, zag een instroom van bijna $1,3 miljard sinds 15 januari....

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...