Kevin Schijven Kevin Schijven
07/09/2020 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2020 14:44

Bitcoin exchange Binance krijgt veel kritiek na notering van deze altcoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin exchange Binance krijgt veel kritiek na notering en instorting van DeFi token SUSHI

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges op de markt, krijgt een bak kritiek over zich over de notering van SUSHI.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Sushiswap

Sushiswap is een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) project op de markt en in eerste instantie leek het een succes te zijn. Het DeFi-protocol zag meer dan een miljard dollar binnenstromen en de koers van SUSHI schoot in enkele dagen met maar liefst 240% omhoog naar een prijs van $8,84.
Echter had vervolgens ‘Chef Nomi,’ de anonieme ontwikkelaar van het project, een deel van de voorraad uit het ontwikkelingsfonds van Sushi op de markt gedumpt. Tevens heeft hij de controle van het project overhandigd aan Sam Bankman-Fried, de CEO van de FTX beurs.
Dat zorgde ervoor dat de prijs van SUSHI weer net zo hard kelderde als deze gestegen was. In enkele dagen zakte de koers van de all-time high (ATH) van $8,84 naar onder de $2. Mensen zijn kritisch op Binance en geven de beurs de schuld dat het te gemakkelijk deze DeFi tokens noteert.

Advertentie

Binance

Changpeng Zhao, CEO van Binance, verdedigt zijn beurs op Twitter met de volgende stelling:

Als een van de leiders van de sector ondersteunen we innovatie. Met innovatie neemt de kans op een hoge beloning en een hoog risico toe. Sommige projecten schieten naar de maan, terwijl andere tekort schieten. Beheer je risico altijd dienovereenkomstig.

In een inmiddels verwijderde Tweet zei CZ het volgende:
https://twitter.com/alasta10027/status/1302473584435032065

Voor SUSHI weet ik niet wie de oprichter is. Als we geen nieuwe DeFi-tokens notering, gaat het verkeer naar andere beurzen en worden we… rudimentair. We bieden toegang tot liquiditeit, we dwingen je niet tot kopen. Alle munten zijn risicovol, vooral DeFi.

Gebruikers zijn kwaad dat Binance zonder al te veel onderzoek SUSHI heeft genoteerd op de beurs. CZ zegt echter dat hij vaker gewaarschuwd heeft dat deze DeFi tokens enorm risicovol zijn. Dat Binance een graantje wil meepikken van de DeFi-markt werd vorige week al duidelijk met de lancering van Binance Liquid Swap en Binance Smart Chain. Chef Nomi ontkent overigens dat het hier om een scam gaat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie