Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin exchange Binance krijgt veel kritiek na notering van deze altcoin

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges op de markt, krijgt een bak kritiek over zich over de notering van SUSHI.

Sushiswap

Sushiswap is een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) project op de markt en in eerste instantie leek het een succes te zijn. Het DeFi-protocol zag meer dan een miljard dollar binnenstromen en de koers van SUSHI schoot in enkele dagen met maar liefst 240% omhoog naar een prijs van $8,84.

- Advertentie -

Echter had vervolgens ‘Chef Nomi,’ de anonieme ontwikkelaar van het project, een deel van de voorraad uit het ontwikkelingsfonds van Sushi op de markt gedumpt. Tevens heeft hij de controle van het project overhandigd aan Sam Bankman-Fried, de CEO van de FTX beurs.

Dat zorgde ervoor dat de prijs van SUSHI weer net zo hard kelderde als deze gestegen was. In enkele dagen zakte de koers van de all-time high (ATH) van $8,84 naar onder de $2. Mensen zijn kritisch op Binance en geven de beurs de schuld dat het te gemakkelijk deze DeFi tokens noteert.

Binance

Changpeng Zhao, CEO van Binance, verdedigt zijn beurs op Twitter met de volgende stelling:

Als een van de leiders van de sector ondersteunen we innovatie. Met innovatie neemt de kans op een hoge beloning en een hoog risico toe. Sommige projecten schieten naar de maan, terwijl andere tekort schieten. Beheer je risico altijd dienovereenkomstig.

In een inmiddels verwijderde Tweet zei CZ het volgende:

Voor SUSHI weet ik niet wie de oprichter is. Als we geen nieuwe DeFi-tokens notering, gaat het verkeer naar andere beurzen en worden we… rudimentair. We bieden toegang tot liquiditeit, we dwingen je niet tot kopen. Alle munten zijn risicovol, vooral DeFi.

Gebruikers zijn kwaad dat Binance zonder al te veel onderzoek SUSHI heeft genoteerd op de beurs. CZ zegt echter dat hij vaker gewaarschuwd heeft dat deze DeFi tokens enorm risicovol zijn. Dat Binance een graantje wil meepikken van de DeFi-markt werd vorige week al duidelijk met de lancering van Binance Liquid Swap en Binance Smart Chain. Chef Nomi ontkent overigens dat het hier om een scam gaat.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.367,21 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.367,21 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin wankelt? Dit is míjn plan A!

Waar staan we nu werkelijk? Aan de vooravond van de grooste bull run ooit of een apocalyptische ineenstorting van de economie? Dit blijft de...