Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Ethereum (ETH) concurrent en DeFi platform Binance Smart Chain het nieuwe succes op de markt?

Binance Smart Chain (BSC), de nieuwe Ethereum (ETH) concurrent van de grote cryptocurrency-exchange Binance, lijkt een succes te worden.

Het blockchain-platform lanceerde pas begin deze maand en behaalde op 13 september bijna 140.000 transacties. Dat is ongeveer 14% van de dagelijkse hoeveelheid op Ethereum en een toename van 900% ten opzichte van 9 september. Dat kondigt Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) op Twitter aan:

- Advertentie -

Met de lancering van de Binance Smart Chain wil CZ meeprofiteren van de hype omtrent de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. In de afgelopen dagen zijn een aantal nieuwe DeFi-projecten voor het platform aangekondigd en gelanceerd.

Het gaat om DeFi klonen als Cream Finance, BakerySwap, Anyswap en Burgerswap. De meeste van deze projecten zijn kopieën van Uniswap, een decentralized exchange (DEX) en automated market maker (AMM). Hiermee kunnen gebruikers tokens vergrendelen in ruil voor andere tokens en rente.

De meeste van deze DeFi-projecten zullen voornamelijk de Binance Coin (BNB) gebruiken in plaats van ether (ETH). Op BurgerSwap zou inmiddels al meer dan $400 miljoen aan BNB tokens zijn vergrendeld in een dag.

Iemand vraagt aan CZ wat hij ervan zou vinden als meer DeFi projecten zouden migreren van Ethereum naar de Binance Smart Chain.

CZ zegt dat hij dit natuurlijk graag zou zien. Dat zou namelijk de opstopping en hoge transactiekosten op Ethereum verlichten. Alsof hij het hierom doet. Overigens waarschuwde CZ onlangs zelf ook voor de gevaren van DeFi:

Binance lanceerde vorige week nog een fonds van $100 miljoen voor nieuwe projecten die naar de BSC verhuizen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.270,75 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.270,75 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...