Kevin Schijven Kevin Schijven
04/10/2020 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2020 19:05

DeFi platform SushiSwap blijft maar dalen, SUSHI nu onder $1, maar ontwikkelaars geven het niet op

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi platform SushiSwap blijft maar dalen, SUSHI nu onder $1, maar ontwikkelaars geven het niet op

Foto: BestForBest/Shutterstock

De lancering van SushiSwap eind augustus was gelijk een controversieel item. Sushiswap is namelijk een een soort kloon, of hard fork, van DeFi-protocol en automated market maker (AMM) Uniswap.

Vampier

In eerste instantie leek SushiSwap een enorm succes, het platform zag namelijk een hoge mate aan volume omdat het liquiditeit van Uniswap leegzoog. Daarom wordt het platform ook wel een ‘Vampire’ protocol genoemd.
De koers van SUSHI, de token van het DeFi-platform, steeg onmiddellijk in waarde, maar het succesverhaal was van korte duur. De anonieme ontwikkelaar van het project, Chef Nomi, kondigde plotseling aan dat hij een groot deel van de reserves op de spotmarkt had gedumpt in ruil voor ethereum (ETH).
Dat viel niet goed in de smaak bij de community en de waarde van de SUSHI token maakte gelijk een duikvlucht. Vlak daarna verontschuldigde de ontwikkelaar zich en kocht zelfs de tokens weer terug. Ook overhandigde hij het platform een de eigenaar de FTX Exchange, Sam Bankman-Fried. Het platform leek weer even op te leven, maar ook dat was van korte duur.

TVL

Op Uniswap zit, volgens gegevens van DeFi Pulse, inmiddels meer dan $2,3 miljard vergrendeld (TVL) en is nu verreweg het grootste DeFi-protocol op de markt. SushiSwap daarentegen, dat half september nog op $1,4 miljard TVL stond, staat nu nog maar op $320 miljoen.
Ook de SUSHI token is hard onderuit gegaan. De koers staat nu voor het eerst onder de $1. Dat is een daling van bijna 100% ten opzichte van de all-time high (ATH) boven de $11, die het begin september bereikte.
Volgens een nieuw onderzoek van On the Flipside blijkt zelfs dat Uniswap alleen maar voordeel gehaald heeft uit de “vampier aanval” begin september. Het onderzoek meldt namelijk dat hierdoor juist een stijging aan nieuw kapitaal Uniswap instroomde.
Toch lijken de ontwikkelaars van het Sushiswap project het nog niet te hebben opgegeven. Onlangs werd een vernieuwde versie van de website gelanceerd, alsmede een nieuw beloningsprogramma, en een nieuwe manier om de tokens voor een langere tijd te vergrendelen, wellicht om verdere prijsdalingen te voorkomen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie