Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2020 18:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2020 18:41

"Ethereum (ETH) wordt de investering van dit decennium"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) wordt de investering van dit decennium

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) wordt de investering dit decennium,” zegt marktanalist CryptoWolf 10 januari op Twitter:


De koers van ether, de grootste altcoin op de markt, gaat wellicht een vergelijkbare koersbeweging meemaken als bitcoin (BTC) deed in zijn vroege jaren. De analist ondersteunt zijn gewaagde voorspelling met een grafiek waarvan hij zegt dat het “niet genegeerd” mag worden:


Hoewel de grafieken op deze manier inderdaad overeen lijken te komen, kan men het best deze voorspelling met een korrel zout nemen. Op Twitter wordt er dan ook sceptisch op de uitspraak gereageerd.
Ook Nate Maddrey, marktanalist bij CoinMetrics, vergeleek onlangs de koersen van ether en bitcoin tijdens de Unconfirmed podcast van Laura Shin op 10 januari.
Hij zegt dat 2019 juist het eerste jaar was waar de koersen van ether en bitcoin in verschillende richtingen opgingen. Bitcoin steeg namelijk met ongeveer 90% in 2019 terwijl ether met 5% daalde.
Maddrey zegt dat de grootste reden waarom bitcoin het zoveel beter deed dan altcoins in 2019 is omdat we momenteel in een bear markt zitten. Mensen hebben dan de neiging om hun kleinere tokens te verkopen. Tevens meldt Maddrey dat er steeds meer data is die aantoont dat bitcoin als een oppotmiddel wordt gebruikt.
Daarnaast geeft Maddrey aan dat een andere reden voor het verschil wellicht is dat ethereum momenteel zeer ondergewaardeerd is in vergelijking met bitcoin. Ook is er momenteel de verwachting in de markt dat ether pas weer echt hard gaat groeien als ethereum 2.0 eenmaal volledig is doorgevoerd, maar dat kan nog een aantal jaar duren.
Toch toont CryptoWolf op 11 januari aan dat de ether-koers zijn 7 maandenlange falling wedge (FW) patroon inmiddels heeft doorbroken:


Onlangs bleek uit een nieuw rapport dan ethereum nog steeds veruit het meeste populaire platform is voor gedecentraliseerde apps (dApps). Begin dit jaar werd de Muir Glacier hard fork doorgevoerd op het ethereum-netwerk waardoor blocktijden met 25% zijn afgenomen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement