Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

“Ethereum (ETH) wordt de investering van dit decennium”

Ethereum (ETH) wordt de investering dit decennium,” zegt marktanalist CryptoWolf 10 januari op Twitter:

- Advertentie -

De koers van ether, de grootste altcoin op de markt, gaat wellicht een vergelijkbare koersbeweging meemaken als bitcoin (BTC) deed in zijn vroege jaren. De analist ondersteunt zijn gewaagde voorspelling met een grafiek waarvan hij zegt dat het “niet genegeerd” mag worden:

Hoewel de grafieken op deze manier inderdaad overeen lijken te komen, kan men het best deze voorspelling met een korrel zout nemen. Op Twitter wordt er dan ook sceptisch op de uitspraak gereageerd.

Ook Nate Maddrey, marktanalist bij CoinMetrics, vergeleek onlangs de koersen van ether en bitcoin tijdens de Unconfirmed podcast van Laura Shin op 10 januari.

Hij zegt dat 2019 juist het eerste jaar was waar de koersen van ether en bitcoin in verschillende richtingen opgingen. Bitcoin steeg namelijk met ongeveer 90% in 2019 terwijl ether met 5% daalde.

Maddrey zegt dat de grootste reden waarom bitcoin het zoveel beter deed dan altcoins in 2019 is omdat we momenteel in een bear markt zitten. Mensen hebben dan de neiging om hun kleinere tokens te verkopen. Tevens meldt Maddrey dat er steeds meer data is die aantoont dat bitcoin als een oppotmiddel wordt gebruikt.

Daarnaast geeft Maddrey aan dat een andere reden voor het verschil wellicht is dat ethereum momenteel zeer ondergewaardeerd is in vergelijking met bitcoin. Ook is er momenteel de verwachting in de markt dat ether pas weer echt hard gaat groeien als ethereum 2.0 eenmaal volledig is doorgevoerd, maar dat kan nog een aantal jaar duren.

Toch toont CryptoWolf op 11 januari aan dat de ether-koers zijn 7 maandenlange falling wedge (FW) patroon inmiddels heeft doorbroken:

Onlangs bleek uit een nieuw rapport dan ethereum nog steeds veruit het meeste populaire platform is voor gedecentraliseerde apps (dApps). Begin dit jaar werd de Muir Glacier hard fork doorgevoerd op het ethereum-netwerk waardoor blocktijden met 25% zijn afgenomen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.781,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.822,46 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.869,97 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.913,36 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.781,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.822,46 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.869,97 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.913,36 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...