Timo Bult Timo Bult
25/08/2019 11:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:45

"Ethereum in eerste mainstream bearmarkt", aldus Chris Burniske

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: leksiv/Shutterstock

Volgens een partner van Placeholder, Chris Burniske, zit ethereum (ETH) in zijn eerste “mainstream bearmarkt”. Hij vergelijkt de huidige situatie omtrent ethereum met de situatie waarin bitcoin (BTC) gedurende 2014/2015 zat.

1/ $ETH zit in zijn eerste mainstream bearmarkt, net als $BTC in 2014/15.

Achteraf gezien was 2014/15 de beste periode voor wat betreft risk/reward voor beleggers om in BTC te investeren.


Burniske gaat verder met te stellen dat “het momentum van het [bitcoin]-netwerk destijds duidelijk was, ondanks de bearish prijsbeweging”. Echter zouden veel investeerders “vooringenomen zijn en het project daarom maar niks vinden”. Daardoor zouden veel investeerders volgens Burniske destijds “de bus gemist hebben”.
crypto_insiders_telegram_bannerMet andere woorden, volgens Burniske hebben investeerders op dit moment dezelfde kans als toen. Voor de langere termijn blijft ethereum volgens hem een goede investering.
Onlangs stelde Ethereum-bedenker en -ontwikkelaar dat de Ethereum-blockchain bijna vol zit. Volgens hem is schaalbaarheid dan ook een van de grootste knelpunten voor het project.
Buterin wil toe naar een systeem waarin niet elke transactie door alle computers binnen een netwerk geverifieerd hoeven worden. De Ethereum-ontwikkelaars zijn druk bezig om bijvoorbeeld over te stappen op het Proof of Stake-protocol; een veel efficiëntere manier om transacties te verifiëren.
Ethereum blijft met een marktkapitalisatie van $20,5 miljard ruim de grootste altcoin van dit moment. Ripple (XRP) volgt op de derde plek met een marktkapitalisatie van $11,7 miljard.
Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie