Timo Bult Timo Bult
10/01/2022 12:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2022 12:55

‘Ethereum in toekomst gemoeid met 50% van financiële transacties’ – Pantera

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Ethereum in toekomst gemoeid met 50% van financiële transacties' - Pantera

Foto: increation87/Shutterstock

Het Amerikaanse hedgefonds Pantera Capital verwacht dat Ethereum (ETH) over 10 to 20 jaar wel eens een enorm belangrijke rol kan hebben in het wereldwijde financiële systeem. De co-Chief Investment Officer (CIO) Joey Krug verwacht zelfs dat 50% van alle financiële transacties met Ethereum verwerkt zal worden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

DeFi groeit op Ethereum

In een interview met Bloomberg is Krug bijzonder optimistisch over het op een na grootste crypto-netwerk. Decentralized Finance (DeFi) is al een grote sector die vooral op Ethereum gebaseerd is. Maar volgens Krug kan Ethereum die rol alleen maar verder versterken.

“Als je de klok 10 tot 20 jaar vooruitzet, zal een zeer aanzienlijk percentage, misschien zelfs meer dan 50%, van ’s werelds financiële transacties op de een of andere manier Ethereum aanraken.”

Bovendien zouden concurrenten als Polkadot (DOT) en Cardano (ADA) de dominantie van Ethereum maar weinig kunnen aantasten. Het klinkt misschien als een wilde voorspelling. Ethereum biedt echter een gedecentraliseerd netwerk waarop onder andere allerlei gedecentraliseerde applicaties (dApps) draaien. Zo zien we enorme liquidity pools waaruit men crypto kan lenen.

Bovendien biedt Ethereum al een platform voor banken om grote hoeveelheden stablecoins naar de andere kant van de wereld te versturen. Dit voor de fractie van de kosten van een normale banktransactie. Zo kwam vorig jaar nog Visa met het nieuws dat het Ethereum zal gaan gebruiken om transacties met USD Coin (USDC) af te wikkelen.

Advertentie

Ethereum kampt met problemen

Of Ethereum mogelijk een mooie toekomst heeft hangt vooral af van de ontwikkeling van het netwerk. Het huidige netwerk, dat op een proof-of-work (PoW) protocol draait, zal met geen mogelijkheid 50% van de wereldwijde financiële transacties kunnen verwerken. Door PoW ligt het aantal transacties per seconde (TPS) namelijk erg laag.

De ontwikkelaars van Ethereum zijn daarom druk bezig met de overstap naar Eth2, een proof-of-stake (PoS) netwerk. Dit jaar zou de merge plaats moeten vinden waarmee Ethereum officieel een PoS wordt. Maar zelfs dan zal het aantal TPS niet voldoende zijn. De volgende stap is dan ook het implementeren van sharding. Met die schalingsoplossing kan Ethereum zijn TPS mogelijk tot het niveau kunnen tillen dat nodig is voor massa-adoptie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie