Kevin Schijven Kevin Schijven
29/03/2021 10:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2021 10:41

Visa gaat transacties met fiatvaluta afwikkelen op Ethereum (ETH) met USDC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Visa gaat transacties met fiatvaluta afwikkelen op Ethereum (ETH) met USDC

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Betalingsgigant Visa gaat het mogelijk maken om transacties met fiatvaluta op de Ethereum (ETH) blockchain af te wikkelen.

Visa kondigt in een persbericht op 29 maart aan dat het bedrijf een programma test die transacties met fiatgeld afwikkelt met behulp van de USD Coin (USDC), de stablecoin van Circle, die 1:1 gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Visa werkt hieraan samen met Crypto.com, een populaire cryptocurrency-exchange. Crypto.com geeft al Visa crypto-betaalkaarten uit, maar normaliter worden cryptocurrency transacties met deze kaarten eerst omgezet naar fiatvaluta.

Dat is echter onnodig complex en duur, meldt Visa, en via de nieuwe methode zal dat niet meer nodig zijn. De eerste transactie op deze nieuwe manier is al uitgevoerd samen met Anchorage, de eerste nationale crypto-bank van de VS. Crypto.com stuurde USDC naar Visa’s Ethereum-adres bij Anchorage.

Deze ontwikkeling toont de toenemende adoptie van de crypto-markt aan. Zo gaat BNY Mellon, de oudste bank de VS en grootste bewaardienst ter wereld, bitcoin (BTC) diensten opzetten. BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, is begonnen met het kopen van bitcoin. Ook Mastercard kondigde ondersteuning voor crypto aan, en Tesla accepteert nu betalingen met bitcoin.

Visa CEO Alan Kelly zei onlangs dat crypto wellicht “extreem mainstream” wordt. Cuy Sheffield, hoofd van de crypto-afdeling bij Visa, zegt als volgt:

“We zien een toenemende vraag van consumenten over de hele wereld om toegang te krijgen tot digitale valuta, deze vast te houden en te gebruiken, en we zien de vraag van onze klanten om producten te kunnen bouwen die deze toegang bieden aan consumenten.”

Crypto.com werd onlangs een officiële sponsor van het nieuwe Aston Martin Formule 1 team en sloot zich vorige week bij Visa aan:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie