Kevin Schijven Kevin Schijven
15/01/2021 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2021 07:03

Anchorage wordt allereerste nationale cryptocurrency bank in de VS; "een grote verschuiving"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Anchorage wordt allereerste nationale cryptocurrency bank in de VS een grote verschuiving

Groot nieuws in de crypto sector: Anchorage, een cryptocurrency custodian of bewaardienst, kondigt op 13 januari aan dat het nu het eerste crypto-bedrijf is dat een nationale (federale) bankvergunning in de VS heeft ontvangen van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC).

“We zijn een nationale bank. Het enige verschil is onze bedrijfslijn, dat we cryptocurrency doen in plaats van andere activa. Het voordeel van het hebben van een federale bankvergunning is dat het boven alle staatswetten geldt. De duidelijkheid die regulatie door de oudste toezichthouder voor banken in de VS brengt, stuurt een heel duidelijk bericht.”

Aldus Diogo Mónica, president en medeoprichter van Anchorage. Deze vergunning betekent ook dat grote nationale banken voortaan Anchorage mogen gebruiken om crypto als bitcoin (BTC) voor hun klanten op te laten slaan.
Mónica richtte samen met Nathan McCauley Anchorage in 2017 op en zijn voormalig werknemers van betalingsbedrijf Square. De heren zijn overtuigd dat deze vergunning nu “allerlei soorten” klanten zal aantrekken:

“Het zal allerlei soorten mensen naar de tafel brengen die tot nu toe aarzelden om in te stappen. Het markeert een grote verschuiving in de beschikbaarheid van cryptocurrency. De aankondiging van vandaag is een erkenning dat banken niet alleen met crypto mogen omgaan, maar ook dat cryptobedrijven kunnen functioneren als banken. Dit is de belangrijkste stap tot nu toe op weg naar de volledige modernisering van ons financiële dienstverleningssysteem.”

Anchorage is van plan om in de toekomst zich steeds meer op de opkomende decentralized finance (DeFi) markt richten. In gerelateerd nieuws treedt vandaag de huidige acting comptroller (hoofd van OCC) Brian Brooks af. Brooks stond onlangs nationale banken in de VS toe om openbare blockchains en stablecoins te gebruiken voor het verwerken van financiële transacties.


 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie