Timo Bult Timo Bult
19/09/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:14

Ethereum verhoogt gas limiet naar 10 miljoen om stijgende transactiekosten aan te pakken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptocurrency exchange Binance verhoogt kosten voor opname ethereum (ETH)

Foto: leksiv/Shutterstock

Naar verluidt zijn de ontwikkelaars van Ethereum deze week begonnen met een test om de capaciteit van het Ethereum-netwerk te vergroten. Zo willen ze het gas-limiet gaan verhogen naar 10 miljoen per blok. Hiermee zou de capaciteit van het netwerk met 25% moeten toenemen.
Verschillende partijen, waaronder Vitalik Buterin, hebben deze week bevestigd dat er op dit moment tests worden uitgevoerd om onder andere de transactiekosten omlaag te brengen. Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen is door het “block gas limiet” te verhogen:

Gezien de huidige #Ethereum-netwerkcongestie zijn we begonnen met het testen van het verhogen van de block gas limiet naar 10M gas.


Gas is een token dat gebruikers van het Ethereum-netwerk gebruiken om voor hun transacties te betalen. Door de block gas limiet te verhogen, kunnen Ethereum-miners meer transacties in een block stoppen en deze verwerken. Dit leidt tot meer capaciteit.
crypto-insiders_telegram_banner
Een van de redenen dat het Ethereum-netwerk aan zijn limiet lijkt te zitten is de overstap van stablecoin tether (USDT) naar de Ethereum-blockchain. Eerder lag de focus van de stablecoin nog vooral op de blockchain van Bitcoin, echter besloot het bedrijf achter de stablecoin de meerderheid van zijn tokens op de Ethereum-blockchain te vestigen. Als gevolg steeg het aantal tether transacties op het Ethereum-blockchain met maar liefst 1.000%, waarmee het nu goed is voor 25% van de totale netwerkactiviteiten.
Mede-oprichter en -ontwikkelaar van Ethereum, Vitalik Bterin, zei eerder in een interview dat de Ethereum-blockchain “bijna vol” zit en dat schaalbaarheid een groot knelpunt is voor Ethereum. Wel verwacht hij dat Ethereum 2.0 de huidige problemen grotendeels op zal lossen door het netwerk efficiënter te maken.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie