Roy van Krieken Roy van Krieken
27/03/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2023 06:00

Euler Finance hacker geeft meer dan $100 miljoen terug

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Dmytro Tyshchenko/Shutterstock

Eerder deze maand werd DeFi project Euler Finance het slachtoffer van een enorme hack. Door een zogeheten flash loan aanval was een hacker in staat om $198 miljoen aan cryptocurrencies buit te maken. Verrassend genoeg gaf de dader meer dan helft van dit bedrag gisteren weer terug.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Euler Finance hack

De grote hack vond plaats op 13 maart en was een van de grootste DeFi hacks aller tijden. Het team van Euler Finance zat diep in de problemen, en gaf een boodschap aan de hacker. Als hij het gestolen geld terug zou geven, dan mocht de hacker alsnog $20 miljoen aan ethereum (ETH) tokens in zijn eigen zak steken. 

“We willen dit gemakkelijk maken voor alle betrokkenen. We willen niet houden wat niet van ons is. Het opzetten van beveiligde communicatie. Laten we tot een overeenkomst komen,”

Wel werd hier een deadline aan vastgeknoopt. De hacker moest binnen 24 uur reageren, anders zou het team van Euler Finance juridische stappen gaan ondernemen. Toen na 24 uur niets werd vernomen van de hacker beloofde Euler Finance ook een beloning van $1 miljoen voor degene die met informatie zou komen die zou leiden tot het vinden van de dader.

De hacker geeft miljoenen terug

In een transactie op 25 maart gaf de hacker maar liefst 51.000 Ether ter waarde van ongeveer $88 miljoen terug aan het DeFi protocol. Een tweede overdracht van 7.737 ETH werd gedaan op dezelfde dag, ter waarde van meer dan $ 13 miljoen. Eerder, op 18 maart, stuurde de hacker al 3.000 ETH naar het protocol ter waarde van $5,4 miljoen.

Hoewel de hacker zich niet heeft gehouden aan de deadline van 24 uur, lijkt het er sterk op dat hij toch ingaat op het voorstel van Euler Finance. Wat er nu gaat gebeuren zal uiteraard nog moeten blijken.

De hack van Euler Finance was een van de grootste in de geschiedenis van de crypto industrie, maar toch zijn de totale verliezen bij crypto hacks het afgelopen jaar sterk aan het afnemen. In 2022 wisten hackers in totaal $372 miljoen afhandig te maken, terwijl dit een jaar eerder nog een astronomische $1,2 miljard was.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie