Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2020 07:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2020 07:10

Facebook Libra supporters stappen over naar rivaal Celo dollar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebook Libra supporters stappen over naar rivaal Celo dollar

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Verschillende leden van de door Facebook geleidde Libra Association, waaronder Coinbase Ventures en Andreesen Horowitz, zijn begonnen met het ondersteunen van de Celo Alliance for prosperity, een rivaal van de Libra.

De cryptocurrency die gekoppeld zal worden aan de waarde van de Amerikaanse dollar, heeft als doel een mondiale infrastructuur te creëren voor betalingen, humanitaire hulp te bieden en micro lending aan te bieden middels de Celo dollar. Daarnaast wordt het de Celo dollar ondersteund door een reserve van verschillende cryptocurrencies. De verwachting is dat het project volgende maand live gaat.

Libra heeft de laatste tijd veel te maken gehad met tegenslagen waardoor aanhangers hun vertrouwen verliezen in het project. De Libra coin, waarbij Facebook betrokken is, is getroffen door oppositie op het politieke toneel waarbij er aangekondigd is dat het project onder stevig toezicht en regelgeving zal vallen.

Chuck Kimble, het hoofd van de alliance, is niet bang dat het project, dat zich voornamelijk focust op de ontwikkeling van economieën uit Afrika, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië, hetzelfde lot zal hebben als Libra. De partij heeft namelijk nauw samengewerkt met verschillende regeringen en centrale banken.

Celo is drie jaar geleden opgericht en heeft tot nu toe $36,4 miljoen weten op te halen. De eerste gedecentraliseerde app van het platform, de Celo Wallet, is al beschikbaar om te downloaden op iOS- en Android-apparaten.

Eerder vandaag deelden we de dagelijkse koersupdate van Michiel die hij in onze omgeving voor members deelt. De situatie vroeg erom dus doe er je voordeel mee!
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie