Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2020 15:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2020 15:50

Freelance platform goLance maakt nu gebruik van Ripple’s ODL met XRP

GoLance, een Amerikaans platform dat freelancers met werkgevers verbindt, maakt gebruik van RippleNet om grensoverschrijdende betalingen goedkoper en sneller uit te voeren.

We weten dat veel van onze freelancers supergevoelig zijn over hoe lang het duurt om betaald te worden en hoeveel het hen kost. Zorgen voor deze dingen is van oudsher niet winstgevend voor ons geweest. Met RippleNet hebben we nu superefficiënte en goedkope betalingen die de groei van ons bedrijf stimuleren.

Zegt Michael Brooks, CEO van goLance. Op 29 januari kondigt Ripple aan dat goLance nu ook gebruik gaat maken van Ripple’s on-demand­ liquidity (ODL) met behulp van de XRP (XRP) cryptocurrency. Dit moet de grensoverschrijdende transacties nog sneller en goedkoper maken voor de freelancers.

De traditionele manier om geld naar andere landen te verzenden, is een bankoverschrijving die langzaam van bank naar bank overschakelt en waarbij iedereen een graantje meepikt. Het duurt dagen en heeft geen zin voor kleinere bedragen omdat de ontvanger uiteindelijk een enorm percentage van zijn inkomsten verliest.

Aldus Brooks. GoLance meldt dat het inmiddels meer dan 500.000 freelancers heeft op zijn platform. Brooks zegt dat het enorm tijdrovend zou zijn om relaties met banken in elk land op te gaan bouwen. Tevens zegt de CEO dat XRP geschikter hiervoor is dan bitcoin (BTC):

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat mensen boodschappen kunnen doen. Daarom hebben we gekozen voor een stabiel, utility gebaseerd digitaal activum als XRP. We hadden Bitcoin kunnen gebruiken, maar de waarde is te volatiel en de ontvanger heeft de extra stap om het om te zetten naar zijn fiat-valuta.

Als er een probleem is, kan ik Bitcoin niet bellen. Ripple is een dienstverlener. Ik heb hun kantoren over de hele wereld bezocht en werk met hun teams om onze betalingservaring sneller en efficiënter te maken.

Onlangs kwam naar buiten dat Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC), de op een na grootste bank van Japan, gaat samenwerken met SBI holdings voor de ontwikkeling een blockchain-platform voor financiële diensten. SMBC zal investeren in Money Tap, een dochteronderneming van SBI en betaalapp dat gebruikt maakt van Ripple’s XRP ledger.
Ook kondigde Ripple recentelijk aan dat het zijn verkoop van XRP met 80% heeft teruggeschroefd terwijl het gebruik van ODL met 650% is toegenomen.
Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zei vorige week dat Ripple mogelijk naar de beurs gaat dit jaar.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie