Freelance platform goLance maakt nu gebruik van Ripple’s ODL met XRP

GoLance, een Amerikaans platform dat freelancers met werkgevers verbindt, maakt gebruik van RippleNet om grensoverschrijdende betalingen goedkoper en sneller uit te voeren.

We weten dat veel van onze freelancers supergevoelig zijn over hoe lang het duurt om betaald te worden en hoeveel het hen kost. Zorgen voor deze dingen is van oudsher niet winstgevend voor ons geweest. Met RippleNet hebben we nu superefficiënte en goedkope betalingen die de groei van ons bedrijf stimuleren.

Zegt Michael Brooks, CEO van goLance. Op 29 januari kondigt Ripple aan dat goLance nu ook gebruik gaat maken van Ripple’s on-demand­ liquidity (ODL) met behulp van de XRP (XRP) cryptocurrency. Dit moet de grensoverschrijdende transacties nog sneller en goedkoper maken voor de freelancers.

De traditionele manier om geld naar andere landen te verzenden, is een bankoverschrijving die langzaam van bank naar bank overschakelt en waarbij iedereen een graantje meepikt. Het duurt dagen en heeft geen zin voor kleinere bedragen omdat de ontvanger uiteindelijk een enorm percentage van zijn inkomsten verliest.

Aldus Brooks. GoLance meldt dat het inmiddels meer dan 500.000 freelancers heeft op zijn platform. Brooks zegt dat het enorm tijdrovend zou zijn om relaties met banken in elk land op te gaan bouwen. Tevens zegt de CEO dat XRP geschikter hiervoor is dan bitcoin (BTC):

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat mensen boodschappen kunnen doen. Daarom hebben we gekozen voor een stabiel, utility gebaseerd digitaal activum als XRP. We hadden Bitcoin kunnen gebruiken, maar de waarde is te volatiel en de ontvanger heeft de extra stap om het om te zetten naar zijn fiat-valuta.

Als er een probleem is, kan ik Bitcoin niet bellen. Ripple is een dienstverlener. Ik heb hun kantoren over de hele wereld bezocht en werk met hun teams om onze betalingservaring sneller en efficiënter te maken.

Onlangs kwam naar buiten dat Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC), de op een na grootste bank van Japan, gaat samenwerken met SBI holdings voor de ontwikkeling een blockchain-platform voor financiële diensten. SMBC zal investeren in Money Tap, een dochteronderneming van SBI en betaalapp dat gebruikt maakt van Ripple’s XRP ledger.

Ook kondigde Ripple recentelijk aan dat het zijn verkoop van XRP met 80% heeft teruggeschroefd terwijl het gebruik van ODL met 650% is toegenomen.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zei vorige week dat Ripple mogelijk naar de beurs gaat dit jaar.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.741,80 Kopen
1
Bitvavo
€25.294,10 Kopen
2
Litebit
€25.529,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
€25.546,00 Kopen
Meer nieuws

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...

Bitcoin (BTC) uitbraak boven $34.000 krijgt rood vervolg, altcoins dalen mee

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) bulls een poging deden om de $34.000 te breken. Deze poging mislukte uiteindelijk waarmee bitcoin weer een flink...

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...

Bitcoin (BTC) probeert de $34k te kraken en wint terrein ten opzichte van altcoins

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een mooie stijging neergezet en bereikte zodoende de weerstandszone bij $35.000. Daar kwamen de bears echter weer...