Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Op een na grootste bank van Japan investeert in Money Tap, dat gebruik maakt van Ripple’s XRP Ledger

De op een na grootste bank van Japan, Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC), is de samenwerking aangegaan met SBI Holdings. Samen zullen zij een blockchain-platform gaan ontwikkelen voor financiële diensten. Dit blijkt uit berichtgeving van het Japanse Nikkei.

SMBC zal geld investeren in een aantal dochterondernemingen van SBI Holdings, waaronder Money Tap. De betaalapp, die uit een samenwerking tussen Ripple en SBI voortvloeit, maakt gebruik van Ripple’s XRP Ledger.

- Advertentie -

Met Money Tap kan men geld naar elkaar versturen via telefoonnummers of QR-codes. Door Ripple’s technologie worden deze transacties vrijwel direct verwerkt. Money Tap maakt daarbij echter geen gebruik van het XRP-token. Een groot aantal banken in Japan bieden ondersteuning voor de app.

SMBC wil met de investeringen het gebruik van distributed ledger technology (DLT), of blockchain, verder uitbreiden voor zowel zakelijke klanten als particulieren. De bank gaat overigens niet alleen in Money Tap investeren. Het zal ook geld in R3’s Corda stoppen, waardoor de adoptie van het blockchain-platform in Japan een zetje in de rug krijgt.

Het nieuws omtrent Ripple is de afgelopen tijd bullish geweest. Zo werd duidelijk dat Ripple de verkoop van XRP met 80% heeft teruggeschroefd, wat mogelijk een positief effect kan hebben op de koers. Uit datzelfde rapport werd daarnaast duidelijk dat het gebruik van zijn On Demand Liquidity (ODL) product flink is toegenomen in het laatste kwartaal van 2019.

Een ander positief bericht was de toevoeging van XRP aan het BitPay-platform. Daardoor kunnen winkels en webshops de altcoin nu accepteren voor betalingen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.091,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.112,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.134,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.181,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.276,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.091,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.112,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.134,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.181,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.276,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...