Roy van Krieken Roy van Krieken
06/02/2022 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2022 17:06

Fysiek huis in Florida wordt verkocht als NFT op de blockchain

icon-nft
NFT nieuws
Fysiek huis in Florida wordt verkocht als NFT op de blockchain

Foto: Dariusz Jarzabek/Shutterstock

Het lijkt erop dat er binnenkort geschiedenis geschreven gaat worden in de Amerikaanse staat Florida. Een huis in Gulfport zal als non-fungible token (NFT) tijdens een veiling worden verkocht. Het zal het eerste stuk vastgoed in de Verenigde Staten worden dat als NFT wordt aangeboden.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vastgoed als NFT

Het huis in Gulfport wordt verkocht door het vastgoed technologiebedrijf Propy. Dit bedrijf verkocht vorig al een huis in Kiev als NFT. Nu zal er binnenkort dus een tweede huis bijkomen dat in de vorm van een NFT wordt verkocht, zo meldt de Tampa Bay Times.

Uiteraard gaat het hier wel om een daadwerkelijk fysiek huis dat verkocht wordt. In dit geval zou de NFT de digitale rechten op het onroerend goed vertegenwoordigen, vergelijkbaar met de fysieke akte. De NFT zal ervoor zorgen dat de eigendomsrechten van het huis beschermd worden.

De huidige eigenaar van het huis is Leslie Alessandra. Zij is een gelouterd vastgoedinvesteerder en de oprichter van het blockchain bedrijf DeFi Unlimited. Zij liet weten dat ze haar huis als NFT wil verkopen om te demonstreren dat de technologie van blockchain en crypto alsmaar verder blijft evolueren.

“Het heeft zeker iets speciaals om de eerste te zijn, dat is zeker. Het is een beetje alsof je de eerste computer hebt die ooit op het internet is aangesloten. Maar ik hoop zeker dat de eigenaar iemand zal zijn die een voorstander is van blockchain en NFT’s en het zou een vertegenwoordiging van de toekomst zijn.”

Op 8 februari zal de veiling van de woning plaatsvinden. De interesse lijkt enorm want al meer dan 2.000 mensen hebben zich ingeschreven.

NFT adoptie

Het verkopen van een woning als NFT is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop de technologie in het echte leven gebruikt kan worden. De potentie van NFT technologie wordt door veel experts dan ook als enorm gezien.

Dit voorbeeld laat  maar weer eens zien dat NFT technologie verder gaat dan alleen digitale kunst of verzamelobjecten. Er zijn tal van use cases binnen de echte wereld waar NFT’s zaken kunnen revolutionaliseren. Het lijkt er dan ook op dat de toekomst van NFT technologie er rooskleurig uitziet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie