Kevin Schijven Kevin Schijven
22/12/2021 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 16:06

GameStop accepteert nu bitcoin, dogecoin en shiba inu

icon-altcoins
Altcoin nieuws
GameStop accepteert nu bitcoin, dogecoin en shiba inu

GameStop, een bekende Amerikaanse computerspelverkoper, trok begin dit jaar de aandacht van veel particuliere investeerders. GME aandelen werden bestempeld als ‘meme stock’ toen particuliere beleggers massaal investeerden als een reactie op Wall Street. De GME prijs schoot toen hard omhoog.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Betalen met dogecoin en shiba inu

Vervolgens sloeg deze rage ook over naar de wereld van cryptocurrencies en voornamelijk naar de meme coin dogecoin (DOGE) en later ook shiba inu (SHIB). Ook de prijzen van deze crypto schoten dit jaar ongekend hard omhoog.

Nu zien we wellicht een heuse samensmelting van meme’s. Het is namelijk sinds afgelopen week mogelijk om bij GameStop met beide meme coins te betalen. Het nieuws lijkt echter nu pas aan te slaan. Deze betalingsoptie wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met Flexa, een betalingsnetwerk die crypto ondersteunt.

Dat betekent dat Amerikanen niet alleen met hun meme coins kunnen betalen bij GameStop, maar ook met meer traditionele crypto als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) en de privacy coin zcash (ZEC).

Ook crypto uit de recent opkomende non-fungible token (NFT) markt en ‘metaverse’ hype worden geaccepteerd. Het gaan dan om crypto als the sandbox (SAND), decentraland (MANA), axie infinity (AXS) en smooth love potion (SPL).

Advertentie

Een samensmelting van meme’s

Dit soort nieuws zou wellicht weer de rage omtrent meme aandelen en crypto kunnen aanwakkeren. Eerder trokken de aandelen van AMC, de grootste bioscoopketen ter wereld, ook de aandacht van grote groepen particuliere investeerders waardoor het bedrijf wellicht van ondergang werd gered. AMC accepteert binnenkort ook betalingen met dogecoin en shiba inu.

Flexa heeft daarnaast overigens ook een eigen cryptocurrency. Deze Flexacoin veranderde in 2020 van naam naar amp (AMP) en is vooral gericht op zeer snelle betalingen. De koers van AMP piekte in juni maar is sindsdien met 60% weer teruggezakt. Toch hield de koers redelijk goed stand de afgelopen maanden ondanks een roodkleurende markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie