Kevin Schijven Kevin Schijven
16/11/2021 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2021 14:33

Shiba Inu (SHIB) betalingen komen begin volgend jaar naar grootste bioscoopketen ter wereld, meldt AMC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu (SHIB) betalingen komen begin volgend jaar naar grootste bioscoopketen ter wereld, meldt AMC

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

AMC, de grootste bioscoopketen ter wereld, kondigde enkele dagen geleden aan dat het bedrijf nu betalingen accepteert met cryptocurrencies als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH) online voor bioscoopkaartjes.

Adam Aron, CEO van AMC, zei toen dat dogecoin (DOGE) de volgende zal zijn, maar meldde niet wanneer. Over de andere populaire meme coin, shiba inu (SHIB), zei de CEO plotseling niets meer. De CEO vroeg enkele weken geleden op Twitter of het bedrijf ook SHIB betalingen moet accepteren. Maar liefst 80% van 150.000 mensen stemden toen voor.

De CEO bevestigde later dat AMC gaat uitzoeken hoe het bedrijf SHIB betalingen kan accepteren. Vandaag kondigt de CEO aan dat dit via BitPay zal verlopen. Aron meldt dat BitPay nu shiba inu ondersteunt omdat hij er specifiek naar vroeg. AMC wordt daarmee de eerste klant van Bitpay die shiba inu accepteert.

Aron meldt vervolgens dat hij verwacht dat betalingsmogelijkheid met shiba inu binnen 60 tot 120 dagen zal worden geïmplementeerd. Dat zal dus ergens tussen medio januari en maart 2022 zijn.

Naast bioscoopkaartjes kunnen de crypto ook worden gebruik om cadeaubonnen tot $200 te kopen via AMC. Aron meldde onlangs dat naast crypto nu ook betalingen met Apply Pay, Google Pay en PayPal mogelijk zijn. Hij voegde daar vervolgens aan toe dat alle nieuwe betaalmogelijkheden gelijk verantwoordelijk waren voor 14% van alle online transacties.

AMC heeft 539 bioscopen in de VS en 335 buiten de VS. Het bedrijf kampte vorig jaar met de coronapandemie maar werd dit jaar van zijn ondergang gered toen particuliere investeerders massaal AMC aandelen kochten terwijl institutionele investeerders short gingen.

De SHIB koers steeg in mei dit jaar keihard en zelfs nog harder in oktober. De SHIB koers steeg in oktober van $0,0000085 naar $0,00086, een stijging van meer dan 900%. Sindsdien is de koers echter met 42% gedaald.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie