Kevin Schijven Kevin Schijven
13/11/2021 13:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2021 13:13

AMC accepteert nu bitcoin, ethereum en nog 2 crypto, maar wanneer zijn dogecoin en shiba inu aan de beurt?

Nieuws
Crypto analyse GALA: dit nieuws zorgt voor hype en koersstijging

AMC, de grootste bioscoopteken ter wereld, accepteert nu betalingen met bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC).

De bioscoopketen kondigde in augustus aan dat het betalingen met bitcoin zal accepteren in het vierde kwartaal en voegde in september de andere drie crypto daaraantoe. Nu is het dan eindelijk zo ver, kondigt AMC CEO Adam Aron op 12 november aan via Twitter:

AMC is de eerste bioscoopketen die crypto omarmt. Het is nu mogelijk om online bioscoopkaartjes te kopen met de vier bovenstaande crypto. Daar zit dus nog geen dogecoin (DOGE) bij. Dat wordt de volgende, zegt de CEO.

Aron hield onlangs een peiling op Twitter om de interesse in betalingen met dogecoin te meten. Bijna 70% van de stemmen waar voor. De CEO bevestigde later dat DOGE ook wordt toegevoegd, maar wanneer dit zal zijn is nog onbekend. Er is een grote kans dat dit pas volgend jaar wordt.

Dan hebben we nog de andere populaire meme coin: shiba inu (SHIB). Ook voor SHIB hield de CEO onlangs een peiling op Twitter en toen stemde zelfs 80% van de mensen voor. Aron bevestigde afgelopen week dat AMC nu uitzoekt hoe ze betalingen met SHIB zullen accepteren, maar wanneer dit dan zal zijn is onbekend. Over SHIB zegt de CEO nu niets.

Naast crypto accepteert AMC nu ook betalingen met Google Pay, Apple Pay en PayPal. Aron meldt dat 14% van de online verkoop van kaartjes al verloopt via de bovenstaande betaalmiddelen. AMC heeft maar liefst 593 bioscopen in de VS en 335 buiten de VS.

Dat aantal nam afgelopen jaar af doordat het bedrijf kampte met de coronapandemie. Dat leidde tot een merkwaardige situatie begin dit jaar toen particuliere investeerders het bedrijf van ondergang redden doordat ze massaal aandelen kochten terwijl institutionele investeerders short gingen. Inmiddels lijkt het bedrijf een omkeer te maken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie