Kevin Schijven Kevin Schijven
30/10/2021 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2021 07:05

Grootste bioscoopketen ter wereld overweegt nu ook “dogecoin killer” shiba inu (SHIB) als betaalmiddel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste bioscoopketen ter wereld overweegt nu ook

Shiba Inu (SHIB), de zogenaamde “dogecoin killer”, steeg ongekend hard afgelopen maand en er komt meer goed nieuws aan voor deze “meme cryptocurrency.”

AMC Theatres, de grootste bioscoopketen ter wereld, overweegt namelijk nu ook om shiba inu (SHIB) als betaalmiddel te accepteren. De enorme bioscoopketen kondigde afgelopen zomer aan dat het bitcoin (BTC) gaat accepteren, daarna volgde snel ethereum (ETH) en begin deze maand werd zelfs dogecoin (DOGE) aan het rijtje toegevoegd.

Nu is wellicht de volgende meme crypto aan de beurt. CEO Adam Aron vraagt op Twitter of AMC ook SHIB zou moeten accepteren. Op het moment van schrijven, dat is minder dan drie uur na de peiling werd geplaats, hebben al meer dan 50.000 mensen hun stem uitgebracht. Bijna 82% stemt voor:

Bitcoin, ethereum, litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH) en dogecoin worden door AMC al geaccepteerd voor cadeaubonnen (tot $200). De mogelijkheid om kaartjes te kopen met deze crypto wordt wellicht nog voor het einde van dit jaar toegevoegd. Het is nog onduidelijk wanneer shiba inu (SHIB) toegevoegd zou worden, als deze wordt geaccepteerd. AMC maakt gebruik van BitPay als de betalingsverwerker.

AMC aandelen werden begin dit jaar als “meme stock” bestempeld toen particuliere investeerders afkomstig van WallStreetBets groots AMC aandelen opkochten. De koers schoot daardoor hard omhoog en redde wellicht het bedrijf dat kampte met de coronapandemie en institutionele investeerders die allemaal short gingen. Het is daarom geen wonder dat de CEO zo openstaat voor deze meme crypto.

Momenteel zitten de koersen (en fans) van dogecoin en shiba inu in een tweestrijd. Beide crypto hebben momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $37 miljard en de twee wisselen constant af van plek 9 van grootste crypto op de markt. Er lijkt echter sprake van enige manipulatie te zijn, aangezien de stijging van de ene koers precies samenvalt met de daling van de ander.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie