Kevin Schijven Kevin Schijven
09/11/2021 13:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2021 13:12

AMC bevestigt betalingen met ‘dogecoin killer’ shiba inu (SHIB) en gaat wellicht eigen crypto uitbrengen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AMC bevestigt betalingen met 'dogecoin killer' shiba inu (SHIB) en gaat wellicht eigen crypto uitbrengen

AMC, de grootste bioscoopketen ter wereld, bevestigde eerder dit jaar dat het dogecoin (DOGE) zal accepteren als betaalmiddel naast cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Onlangs vroeg AMC CEO Adam Aron aan zijn volgers op Twitter of AMC ook de andere populaire meme token moet accepteren: shiba inu (SHIB). Uiteindelijk stemde maar liefst 81,4% van 150.000 mensen voor.

Tijdens een videoconferentie met aandeelhouders op 8 november, bevestigt de CEO dat shiba inu “de volgende is op onze cryptocurrency hitlijst.”

Aron meldt dat AMC de volgende stap heeft genomen en nu onderzoekt hoe de bioscoopketen betalingen voor bioscoopkaartjes met SHIB kan accepteren. Daarnaast onthult de CEO dat het bedrijf ook momenteel onderzoekt of het waard is om een eigen crypto te lanceren en non-fungible token (NFT’s) te produceren:

“Ik kan vandaag bevestigen dat we de afgelopen maanden met derden hebben onderzocht hoe we cryptocurrency kunnen accepteren en of het haalbaar is voor AMC om zelfs onze eigen cryptocurrency te lanceren.

Op dezelfde manier kan ik jullie vandaag bevestigen dat we nu in gesprek zijn met meerdere grote Hollywood studio’s over het concept van gezamenlijke gedenkwaardige NFT’s met betrekking tot grote filmtitels die in onze theaters worden vertoond.”

AMC aandelen werden dit jaar als “meme stock” bestempeld toen het bedrijf van zijn ondergang gered werd door particuliere investeerders. Het is dus geen verassing dat de CEO openstaat voor deze meme coins. AMC wil nog voor het eind van het jaar betalingen met bitcoin, ethereum, litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH) en dogecoin mogelijk maken. Het is onduidelijk wanneer shiba inu wordt toegevoegd.

De koers van SHIB schoot in oktober ongekend hard omhoog, maar is de laatste twee weken flink aan het dalen. Meerdere analisten waarschuwen dat de koers nog verder zou kunnen dalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie