Kevin Schijven Kevin Schijven
08/11/2021 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2021 12:05

Shiba Inu (SHIB) FOMO toont hetzelfde patroon als mei, toen koers met 90% instortte

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu (SHIB) FOMO toont hetzelfde patroon als mei, toen koers met 90% instortte

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

De enorme stijging van shiba inu (SHIB) in oktober zal je wellicht niet ontgaan zijn. Dat ging gepaard met een van de grootste “speculatieve stormlopen” in maanden met honderdduizenden investeerders die pas kochten rond de recente all-time high (ATH). Dat meldt analysebedrijf IntoTheBlock op 7 november:

IntoTheBlock meldt dat maar liefst 12% van alle SHIB investeerders vlak bij de ATH kocht. SHIB bereikte 11 dagen geleden op 28 oktober een prijsrecord van $0,00008616.

Het onderzoeksbureau noemt dit zeer riskant. De laatste tijd dat we namelijk dit patroon zagen, was in mei, en toen stortte de prijs met maar liefst 90% in. Gaat dat nu weer gebeuren? Op Crypto Insiders waarschuwen we vaker dat dit soort “retail FOMO” met meme coins voor extra veel volatiliteit zorgt.

De recente rally kwam ten einde toen een onbekend adres zijn SHIB begon te verplaatsen. Iemand investeerde $3.400 in SHIB in augustus en dat steeg naar maar liefst $5,7 miljard tegen eind oktober. Toch is het onduidelijk of deze investeerder verkocht heeft of niet, de adressen zijn niet verbonden aan cryptocurrency-exchanges.

“Al met al blijft het onduidelijk of de mysterieuze SHIB miljardair heeft verkocht, maar het is duidelijk dat shiba inu een van de grootste speculatieve afleveringen op de markten had, zelfs volgens de normen van crypto.”

Aldus IntoTheBlock. SHIB is in de afgelopen 11 dagen al met 33,7% gedaald sinds de ATH. Toch maakt de koers op het moment van schrijven plotseling een behoorlijke sprong en stijgt SHIB even met bijna 10%. Of de koers echter nu uit zijn neerwaartse trend kan breken, is maar de vraag.

Desondanks staat meldt IntoTheBlock dat Shiba Inu inmiddels een van de grootste gemeenschappen heeft in crypto met maar liefst 895.000 adressen die het bezitten. Ook staat momenteel alsnog 77% van SHIB investeerders in de winst en staat de koers een gestoorde 63.000.000% in de plus dit jaar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie