Gecrashte Polkadot stablecoin komt met oplossing: enorme token burn

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gecrashte Polkadot stablecoin komt met oplossing: enorme token burn

Foto: AndreyUG/Shutterstock

Deze week schreven we over hoe de zoveelste stablecoin zijn link met de dollar verloor. Of het een ongelukje of een bewuste hack was, is nog onduidelijk, maar de koers kreeg een zware klap en de koppeling is nog steeds niet hersteld. De problematische stablecoin in kwestie is aUSD van Acala, een decentralized finance (DeFi) protocol op Polkadot. Er is gelukkig mogelijk een oplossing en de community heeft inmiddels het voorstel goedgekeurd.

Stablecoins worden vernietigd

Afgelopen weekend werd het Acala netwerk instabiel toen iemand meer dan 1,2 miljard coins wist te minen. Het onderpand van Acala kon dat niet meer dekken, en een de-peg (ontkoppeling) van aUSD was onmiddellijk het resultaat. Het is niet duidelijk of een malafide hacker het probleem veroorzaakte, of een foutje in de software zelf. Beide komen regelmatig voor in de DeFi-wereld.

In ieder geval heeft het team van ontwikkelaars contact met de persoon van de problematische wallet, en er wordt gewerkt aan een oplossing. Acala droeg de mensen die deze verkeerd geminte tokens hebben ontvangen op om de tokens naar een drietal wallets te sturen.

Het idee is nu om deze enorme hoeveelheid tokens te vernietigen, zodat de peg weer kan worden hervonden. Het protocol hoeft dan geen enorme hoeveelheid onderpand meer toe te voegen om weer bij een waarde van één Amerikaanse dollar (USD) uit te komen. Deelnemers van het netwerk konden stemmen via een referendum op de governance site van Acala.

Dit voorstel is nu aangenomen, en de foutief geminte tokens worden vernietigd. Aanvankelijk dachten we dat het ging om 1,27 miljard coins, maar Acala verklaart op Twitter dat het ongeveer 1,29 miljard coins gaat vernietigen.

DeFi heeft problemen

Dit soort problemen komen erg vaak voor in DeFi. Het zijn bovendien niet altijd hacks door mensen die kwaad in de zin hebben. De software zit regelmatig vol met problemen, en die zie je niet totdat je er tegenaan loopt. Dat komt omdat deze markt nog erg nieuw is en vaak nog kwetsbaarheden in de onderliggende code zitten.

Maar bij dit soort protocollen zijn de gevolgen groter dan wanneer de meeste apps met een softwarebug kampen. Mensen hebben er hun geld in gestopt, en door dit soort situaties kunnen ze het vertrouwen verliezen. Soms worden problemen in DeFi wel degelijk veroorzaakt door criminelen. Dit jaar is het aantal hacks zelfs hard toegenomen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie