Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2021 20:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2021 20:06

Goed nieuws voor ripple (XRP) uit het Verenigd Koninkrijk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Goed nieuws voor ripple (XRP) uit het Verenigd Koninkrijk

Ripple werd onlangs aangeklaagd door de Amerikaanse financiële toezichthouder; de Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan securities, oftewel effecten, met XRP.
Ripple ontkent de beschuldigingen en is van mening dat XRP tokens geen effecten zijn. Daar lijkt Her Majesty’s Treasury (HM Treasury), het Britse ministerie van Financiën, volgens een nieuw rapport het mee eens te zijn.
Vorige jaar classificeerde de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse financiële toezichthouder, cryptocurrencies in drie verschillende groepen, dat zijn: “e-money tokens, security tokens en unregulated tokens.” Security tokens worden voornamelijk gezien als getokeniseerde effecten:

“Security tokens hebben kenmerken die lijken op specifieke beleggingen, zoals een aandeel of een schuldinstrument, zoals uiteengezet in de Britse wetgeving. In grote lijnen zijn dit waarschijnlijk getokeniseerde digitale vormen van traditionele effecten.”

Unregulated, of ongereguleerde tokens kunnen nog verder opgesplitst worden in utility tokens en exchange tokens. Volgens HM Treasury valt XRP, net als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), onder deze categorie:

“Exchange tokens: tokens die voornamelijk als ruilmiddel worden gebruikt – dit omvat algemeen bekende cryptoassets zoals bitcoin, ether en XRP.”

Hiermee spreekt HM Treasury direct de SEC tegen, maar of dat Ripple in de Amerikaanse rechtszaak zal helpen moet nog blijken. Ripple dreigde vorig jaar naar Londen te verhuizen vanwege de regelgeving in de VS, echter hanteert Groot-Brittannië over het algemeen strengere regelgeving omtrent crypto.
In gerelateerd nieuws meldt Gavin Michael, CEO van Bakkt, aan Axios dat het handelsplatform plannen heeft om meer altcoins in de toekomst te ondersteunen, maar XRP is daar niet een van.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie