Kevin Schijven Kevin Schijven
09/01/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2021 07:04

Ripple CEO Brad Garlinghouse beantwoordt vragen over SEC rechtszaak omtrent XRP

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple CEO Brad Garlinghouse beantwoordt vragen over SEC rechtszaak omtrent XRP

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple werd onlangs aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten met XRP. Ripple CEO Brad Garlinghouse beantwoordde gisteren enkele vragen over de rechtszaak op Twitter.


Als eerst beantwoordt Garlinghouse de vraag waarom Ripple geen schikking heeft getroffen met de SEC. Hij zegt dat Ripple dit al vaker geprobeerd heeft en zal blijven proberen, maar dat hij geen verdere details kan vrijgeven.
Vervolgens beantwoordt Garlinghouse de vraag of Ripple cryptocurrency-exchanges betaald heeft om XRP te noteren. Garlinghouse benadrukt dat Ripple geen controle heeft over XRP, noch waar het genoteerd wordt, al is dat geen direct antwoord op de vraag:
https://twitter.com/twobitidiot/status/1347276484092821505
Op de vraag waarom Ripple nog geen reactie heeft gegeven op de aanklacht, zegt Garlinghouse dat het juridische proces traag kan verlopen, maar dat er van alles achter de schermen gebeurt, en dat zij binnen enkele weken een eerste reactie zullen indienen.
Ook wordt Garlinghouse gevraagd of Ripple klanten heeft betaald om XRP te gebruiken. Hij zegt dat Ripple meerdere klanten voorziet van incentives om het on-demand liquidity (ODL) systeem van Ripple te gebruiken, en dat dit volkomen legaal is en dat alle betalingsnetwerken dit doen.
Garlinghouse sluit af dat Ripple niet zal opgeven en de aanklacht zal aanvechten. Vorige week werd de eerste zittingsdatum in de zaak bekendgemaakt. Tevens meldt Garlinghouse dat hij teleurgesteld is in Tetragon, een van de aandeelhouders die onlangs ook besloot om Ripple aan te klagen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie