Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2021 14:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2021 14:18

Ripple wordt wederom aangeklaagd en ook Blockchain.com laat XRP vallen

Nieuws
Ripple wordt wederom aangeklaagd en ook Blockchain.com laat XRP vallen

Foto: rafapress/Shutterstock

Cryptocurrency-exchange Blockchain.com gaat op 14 januari de handel in XRP (XRP) op het platform stilleggen. Dat heeft de crypto-beurs op 5 januari aangekondigd via Twitter:


Blockchain.com meldt dat het deze beslissing genomen heeft vanwege de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple wordt door de Amerikaanse toezichthouder aangeklaagd voor de illegale verkoop van $1,3 miljard aan securities (effecten) met XRP.
Het is de zoveelste beurs die deze beslissing in de afgelopen weken heeft genomen. Coinbase, eToro, Bittrex, Binance.US, OKCoin en meer lieten onlangs al weten ook XRP te laten vallen. Gisteren kondigde ook Grasyscale aan dat het XRP verwijdert uit zijn fonds.
In gerelateerd nieuws wordt Ripple aangeklaagd door Tetragon Financial Group, een Brits beursgenoteerd investeringsbedrijf, en een van de leidende investeerders in een investeringsronde van $200 miljoen van Ripple in 2019.


Tetragon, dat $2.32 miljard aan activa beheert, eist dat Ripple de aandelen terugkoopt die Tetragon tijdens de investeringsronde ontving. Tevens wil Tetragon dat Ripple geblokkeerd wordt van het uitvoeren van transacties totdat Tetragon terugbetaald is.
Ripple publiceerde gisteren een statement over de aanklacht. Het crypto-bedrijf meldt een overeenkomst met Tetragon te hebben waarbij de vermogensbeheerder de optie heeft om aandelen terug te laten kopen door Ripple als XRP als een effect wordt bestempeld.
Aangezien de rechtszaak nog loopt en er nog geen beslissing genomen is over de status van XRP, heeft Tetragon geen poot om op te staan, zegt Ripple:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie