Timo Bult Timo Bult
05/01/2021 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2021 17:40

Ripple (XRP) uit Grayscale fonds gehaald, gaat de vermogensbeheerder XRP helemaal laten vallen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) uit Grayscale fonds gehaald, gaat de vermogensbeheerder XRP helemaal laten vallen?

Foto: rafapress/Shutterstock

De bekende cryptocurrency vermogensbeheerder Grayscale heeft vandaag aangekondigd dat ripple (XRP) niet langer onderdeel is van zijn Digital Large Cap Fund. Het is de nieuwste tegenslag voor de altcoin, die de afgelopen periode flink in waarde is afgenomen door de recente aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC).
Grayscale heeft verschillende fondsen waaronder een Bitcoin (BTC) trustfonds. Ook biedt het investeerders de mogelijkheid om in altcoins de investeren via zijn fondsen. De ondersteunde altcoins zijn onder andere bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC). Ook heeft het bedrijf een fonds wat een mandje van verschillende cryptocurrencies vertegenwoordigt: het Grayscale Digital Large Cap Fund.
Uit een aankondiging vandaag blijkt dat ripple niet langer onderdeel uitmaakt van dit fonds. Opvallend is dat Grayscale niet de recente problemen als gevolg van de aanklacht direct benoemd. In plaats daarvan legt het de oorzaak bij de authorized participant, het bedrijf dat de fondsen faciliteert:

“Op 30 december 2020 kondigde Genesis Global Trading, Inc., de authorized participant van het fonds, aan dat met ingang van 15 januari 2021 om 17.00 uur. ET, het de handel voor XRP tijdelijk zal opschorten. […] Als gevolg hiervan heeft het Fonds XRP uit de portefeuille van het Fonds verwijderd en de XRP-holdings verkocht om extra tokens van de resterende Fondscomponenten te kopen in verhouding tot hun respectievelijke wegingen.”

Het fonds was gisteren nog $282,6 miljoen waard. 1,4% daarvan was de altcoin ripple, wat dus betekent dat Grayscale voor ongeveer $3,9 miljoen aan XRP heeft verkocht. Alhoewel dit geen enorme bedragen zijn zal het wel spannend worden om te zien wat het bedrijf met zijn XRP Trust-fonds gaat doen. Dat fonds is $9,1 miljoen waard.
Ripple wordt door de SEC beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten, middels de XRP cryptocurrency. Ook medeoprichter Chris Larsen en CEO Brad Garlinghouse worden aangeklaagd. Ripple ontkent de beschuldigingen, ontkent dat XRP een effect is en noemt de aanklacht een aanval op de crypto-industrie. Meerdere exchanges hebben XRP al verwijdert waaronder Binance US, Bittrex en de andere grote vermogensbeheerder Bitwise Asset Management.
De ripple prijs is op het moment van schrijven $0,2292, waarmee de altcoin als enige van de top 10 rode cijfers laat zien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie