Kevin Schijven Kevin Schijven
30/12/2020 10:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2020 10:48

Nog een klap voor Ripple? Ook Bittrex laat XRP vallen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nog een klap voor Ripple Ook Bittrex laat XRP vallen

Nog een grote cryptocurrency-exchange laat XRP (XRP) vallen. Bittrex kondigt op 30 december aan dat XRP op 15 januari van het platform verwijderd zal worden:


Alle handelsparen met XRP zullen van de beurs verdwijnen meldt Bittrex in het persbericht. De beslissing volgt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vorige week een aanklacht indiende tegen Ripple.
Ripple wordt door de SEC beschuldigd van het verkopen van $1,3 miljard aan effecten zonder vergunning met XRP. Het bedrijf ontkent de beschuldigingen en noemt de aanklacht een “aanval op de crypto-sector.” Tevens ontkent Ripple dat XRP een effect is, en zegt dat het een valuta is zoals bitcoin (BTC) of ether (ETH).
Onlangs besloten grote exchanges als Coinbase, OKCoin en Crypto.com al om XRP te verwijderen. Ook een aantal grote vermogensbeheerders als Bitwise, Galaxy Digital en Bitstamp laten XRP vallen. De markt vraagt zich af of wellicht Kraken de volgende zal zijn, aangezien het een Amerikaanse exchange is.
De koers van XRP zit sinds de aanklacht, die vorige week werd ingediend, in een sterke daling. Gisteren kwam de prijs zelfs onder $0,18 uit na een daling van ongeveer 66% in een week. Toch zag de koers daarna weer een korte opleving, wellicht door een statement die Ripple uitbracht. Dat zorgde ervoor dat de prijs weer even $0,245 aantikte alvorens weer terug te dalen naar de support rond $0,2.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie