Kevin Schijven Kevin Schijven
31/12/2020 12:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2020 12:09

Binance haalt ripple (XRP) van Amerikaanse exchange, weer een tegenslag

icon-altcoins
Altcoin nieuws
zo_schaadt_de_amerikaanse_shutdown_de_cryptocurrency-industrie

Binance.US, de Amerikaanse tak van een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, gaat op woensdag 13 januari XRP (XRP) verwijderen van het handelsplatform. Dat kondigde Binance op 30 december aan:


Het zal vanaf dan niet meer mogelijk zijn om de Amerikaanse crypto-beurs te gebruiken om nog in XRP te handelen. De beslissing volgt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vorige week een aanklacht indiende tegen Ripple.
Ripple wordt door de SEC beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan securities, oftewel effecten, met de XRP cryptocurrency. Ook medeoprichter Chris Larsen en CEO Brad Garlinghouse worden aangeklaagd. Ripple ontkent de beschuldigingen, ontkent dat XRP een security is, en noemt de aanklacht een aanval op de crypto-industrie.
Meerdere crypto-beurzen en vermogensbeheerders besloten al eerder deze week XRP te laten vallen, waaronder Coinbase, Bittrex, OKCoin, Crypto.com, Bitwise, Bitstamp, Genesis, Galaxy Digital, OSL, Beaxy, CrossTower en Wirex.
De koers van XRP toonde gisterenavond weer een kleine stijging waarmee het kort boven $0,23 uitkwam alvorens weer terug te vallen op de support rond $0,2. Momenteel schommelt de koers tussen de $0,2 en $0,22.
Gisteren werd de eerste zittingsdatum in de rechtszaak bekendgemaakt: 22 februari 2021. De hoorzitting zal telefonisch plaatsvinden vanwege de coronapandemie. De partijen moeten samen voor 15 februari een brief indienen met de details over de zaak.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie