Kevin Schijven Kevin Schijven
30/12/2020 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2020 15:48

Ripple (XRP) rechtszaak ontvangt eerste zittingsdatum, onzekerheid blijft nog maanden aanhouden

De eerste zittingsdatum voor de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is zojuist bekendgemaakt. Volgens gerechtelijke documenten zal de eerste hoorzitting in de Ripple rechtszaak op 22 februari 2021 plaatsvinden.
De SEC beschuldigt Ripple van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten met de XRP (XRP) cryptocurrency. Ripple ontkent dat XRP een effect is en noemt de aanklacht een “aanval op crypto sector.”
De rechtszaak zal behandeld worden in de zogeheten District Court of The Southern District of New York. De hoorzitting zal telefonisch plaatsvinden vanwege maatregelen omtrent het coronavirus.
Beide partijen hebben de opdracht gekregen van rechter Analisa Torres om gezamenlijk voor 15 februari een brief in te dienen met een beschrijving van de zaak, de aanklacht, de feiten, de juridische grondslagen en overwogen moties.
De rechtszaak maakt veel los in de crypto industrie. Steeds meer cryptocurrency-exchanges en vermogensbeheerders laten XRP vallen, waaronder grote namen als Coinbase, OKCoin, Crypto.com, Galaxy Digital, Bitwise, Bitstamp, en meer. Vandaag werd ook Bittrex aan dat lijstje toegevoegd. Een voormalig voorzitter van de SEC zei dat de rechtszaak aanzienlijke schade toebrengt aan onschuldige XRP houders.
De koers van XRP is sterk gedaald sinds het indienen van de aanklacht. Deze kwam zelfs onder $0,18 uit op 29 december na een daling van meer dan 65%. De koers ervaarde toen weer een opleving, echter was deze van korte duur. Momenteel hangt de prijs rond de support van $0,2.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie