Kevin Schijven Kevin Schijven
24/12/2020 14:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2020 14:09

Ripple rechtszaak brengt aanzienlijke schade toe aan onschuldige XRP houders, zegt voormalig SEC voorzitter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple rechtszaak brengt aanzienlijke schade toe aan onschuldige XRP houders, zegt voormalig SEC voorzitter

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple wordt aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf alsmede CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen worden beschuldigd van het verkopen van $1,3 miljard aan ongeregistreerde effecten met XRP (XRP).
Garlinghouse noemt het een aanval op de hele cryptocurrency-sector, maar zoals vanochtend op Crypto Insiders was te lezen, ontvangt Ripple niet veel steun vanuit de industrie. Zelfs de tweet van Binance CEO Changpeng Zhao is inmiddels verwijderd.
Toch ontvangt het bedrijf steun vanuit een onverwacht hoek. Een voormalig voorzitter van de SEC, Joseph Grundfest, zegt in een brief in handen van The Block Crypto, dat de SEC aanklacht “ongekend” is, gezien de aankomende machtswisseling onder de top van de SEC volgende maand.

“Er is geen dringende reden die onmiddellijke handhavingsmaatregelen vereist. De opvattingen van een binnenkort opkomende regering en congres over de regulering van transacties kunnen aanzienlijk verschillen van de huidige perspectieven.”

Aldus Grundfest. De huidige SEC voorzitter, Jay Clayton, heeft letterlijk gisteren aangekondigd (23 december) dat het zijn laatste dag als voorzitter zal zijn:


Verder meldt Grundfest in de brief dat vooral “onschuldige XRP houders” het slachtoffer zullen zijn van deze rechtszaak:

“Het simpelweg initiëren van de actie zal aanzienlijke schade toebrengen aan onschuldige XRP-houders, ongeacht de uiteindelijke oplossing. Als ze van de procedure vernemen, zullen tussenpersonen hun transacties in XRP stopzetten vanwege het bijbehorende juridische risico. De resulterende vermindering van de liquiditeit zal de waarde van XRP doen dalen.”

The Block meldt overigens dat Grundfest een onbetaalde adviseur is van het bedrijf. Inmiddels hebben drie kleinere cryptocurrency-exchanges XRP al verwijderd van hun beurzen, en zou zelfs het grote Coinbase overwegen om dit te doen. De koers van XRP blijft steeds verder zakken. De prijs ligt op het moment van schrijven rond $0,26, maar dipte zelfs al even naar $0,23 enkele uren geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie