Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Ripple (XRP) dreigt met vertrek uit de VS vanwege onduidelijke wetgeving

De voorzitter en directeur van Ripple (XRP), Chris Larsen, zei vandaag dat hij niet langer met zijn bedrijf in de Verenigde Staten wil blijven als de overheid geen gunstig klimaat ontwikkelt voor bedrijven die werkzaam zijn in crypto sector. Momenteel is het bedrijf gevestigd in San Francisco en als het aan Chris Larsen ligt is dit niet voor lang. Met de huidige wet- en regelgeving is het lastig voor crypto bedrijven om te kunnen concurreren met de wereldwijde competitie.

Tijdens de LA Blockchain Summit liet Larsen vallen dat hij graag wil verhuizen naar een land met betere wet- en regelgeving die gunstig zijn voor crypto bedrijven. Hij gaf aan te willen verhuizen naar Azië of Europa. Als voorbeeld gaf hij Zwitserland, Londen, Japan en Singapore. Hij hoopt daar een nieuw centraal gelegen FinTech te worden met als hoofddoelen meer banen en inkomsten genereren.

- Advertentie -

Over deze landen zei Larsen dat bedrijven het voordeel hebben dat de kapitaalmarkten, de toezichthouders en de innovators allemaal in dezelfde stad zitten. Dit is bijvoorbeeld niet het geval in de Verenigde Staten waar investeerders in New York, wethouders in Washington en ondernemers in Silicon Valley geen idee hebben wat precies de wetten zijn.

De ontwikkelaar van XRP, Ripple, kampt al jaren met rechtszaken die te maken hebben met wetten en regulaties. Investeerders beweren dat XRP op sommige vlakken in strijd is met de wet. Inmiddels heeft Ripple door alle rechtszaken een bittere smaak achter gelaten in de mond van Larsen aangezien er geen duidelijke regels zijn waar Ripple op kan vertrouwen.

Larsen gaf aan dat hij het zat is en gefrustreerd raakt dat er geen duidelijkheid en transparantie is in de VS. Momenteel heeft Ripple zo’n 500 werknemers in dienst waarvan een groot deel verblijft in de VS. De overige werknemers zitten verspreid over 8 andere landen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.074,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.074,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...