Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/10/2020 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:02

Ripple (XRP) dreigt met vertrek uit de VS vanwege onduidelijke wetgeving

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) dreigt met vertrek uit de VS vanwege onduidelijke wetgeving

Foto: rafapress/Shutterstock

De voorzitter en directeur van Ripple (XRP), Chris Larsen, zei vandaag dat hij niet langer met zijn bedrijf in de Verenigde Staten wil blijven als de overheid geen gunstig klimaat ontwikkelt voor bedrijven die werkzaam zijn in crypto sector. Momenteel is het bedrijf gevestigd in San Francisco en als het aan Chris Larsen ligt is dit niet voor lang. Met de huidige wet- en regelgeving is het lastig voor crypto bedrijven om te kunnen concurreren met de wereldwijde competitie.
Tijdens de LA Blockchain Summit liet Larsen vallen dat hij graag wil verhuizen naar een land met betere wet- en regelgeving die gunstig zijn voor crypto bedrijven. Hij gaf aan te willen verhuizen naar Azië of Europa. Als voorbeeld gaf hij Zwitserland, Londen, Japan en Singapore. Hij hoopt daar een nieuw centraal gelegen FinTech te worden met als hoofddoelen meer banen en inkomsten genereren.
Over deze landen zei Larsen dat bedrijven het voordeel hebben dat de kapitaalmarkten, de toezichthouders en de innovators allemaal in dezelfde stad zitten. Dit is bijvoorbeeld niet het geval in de Verenigde Staten waar investeerders in New York, wethouders in Washington en ondernemers in Silicon Valley geen idee hebben wat precies de wetten zijn.
De ontwikkelaar van XRP, Ripple, kampt al jaren met rechtszaken die te maken hebben met wetten en regulaties. Investeerders beweren dat XRP op sommige vlakken in strijd is met de wet. Inmiddels heeft Ripple door alle rechtszaken een bittere smaak achter gelaten in de mond van Larsen aangezien er geen duidelijke regels zijn waar Ripple op kan vertrouwen.
Larsen gaf aan dat hij het zat is en gefrustreerd raakt dat er geen duidelijkheid en transparantie is in de VS. Momenteel heeft Ripple zo’n 500 werknemers in dienst waarvan een groot deel verblijft in de VS. De overige werknemers zitten verspreid over 8 andere landen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie