Kevin Schijven Kevin Schijven
15/06/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2021 18:04

Goldman Sachs omarmt Ethereum en gaat ether (ETH) derivaten aan klanten aanbieden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Goldman Sachs omarmt Ethereum en gaat ether (ETH) derivaten aan klanten aanbieden

Goldman Sachs, de enorme Amerikaanse investeringsbank, omarmde eerder dit jaar Bitcoin (BTC) met de herstart van een cryptocurrency handelsdesk. Nu gaat de financiële dienstverlener ook Ethereum (ETH) omarmen.

Goldman Sachs kondigt aan dat het ergens in de komende maanden nieuwe derivaten, als opties en futures, voor ether gaat aanbieden. Dat meldt persbureau Bloomberg op 15 juni:

Ondanks de recente koersdalingen blijft de interesse naar crypto onder institutionele investeerders flink stijgen, zegt Mathew McDermott, hoofd van digitale activa bij Goldman Sachs. De bank wil hun toegang naar deze markt gemakkelijker maken:

“We hebben veel interesse gezien van klanten die graag willen handelen, omdat ze deze niveaus een iets smakelijker instappunt vinden. We zien het als een reinigingsoefening om een deel van de leverage en het overschot in het systeem te verminderen, vooral vanuit een retail perspectief.”

Aldus McDermott. McDermott zegt dat zijn gesprekken met klanten aantonen dat digitale valuta niet simpelweg een rage zijn. In een onderzoek onder 850 instellingen ontdekte Goldman dat bijna één op de tien met cryptocurrencies handelt, en 20% is erin geïnteresseerd.

“Institutionele adoptie zal doorgaan. Ondanks de materiële prijscorrectie, blijven we een aanzienlijke hoeveelheid interesse in deze sector zien.”

Daarnaast is Goldman Sachs van plan om in meer crypto bedrijven te investeren, zegt McDermott. Goldman investeerde vorige maand $15 miljoen in Coin Metrics.

Onlangs kwam naar buiten dat een bankdirecteur bij Goldman Sachs vetrok nadat hij miljoenen uit zijn Dogecoin (DOGE) investering haalde. Coinbase nam eind vorige maand een voormalig Goldman Sachs directeur aan als hoofd beleidsmedewerker.

Jeff Currie, onderzoekshoofd bij Goldman Sachs, zei onlangs dat bitcoin geen “digitaal goud” is, maar eerder “digitaal koper.” Gisteren kwam naar buiten dat maar liefst een kwart van alle ether inmiddels vastzit in smart contracts als decentalized finance (DeFi) producten en Ethereum 2.0

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie